Investeren in ongezien verfijnde schilderkunst

Wereldtoppers in Superrealisme
Indien je op zoek bent naar hedendaagse kunst, dan is Art Center Horus een echte aanrader. Art Center Horus is één van de snelst groeiende galerijen met vestigingen in Sint-Martens-Latem, Knokke en Laren (NL), in de omgeving van Hilversum. Je vindt er prachtige beeldhouwkunst voor zowel binnen als buiten, tekeningen, glaskunst maar evenzeer een uitgebreide collectie pareltjes van schilderkunst. Waardevolle kunst wordt meer en meer gezien als een soliede investering voor de toekomst, want de waarde van dergelijke kunstwerken stijgt alleen maar. Een paradepaardje in de kunstgalerij, is ongetwijfeld de collectie van de Ibex Masters. Een selecte groep van 24 topkunstenaars uit het superrealisme. Wereldniveau tout court.

15 JAAR KUNST MET EEN MISSIE
Art Center Horus bestaat sinds 2008 en is gestart in de culturele hotspot Sint-Martens-Latem. Het is intussen uitgegroeid tot een van de meest gediversifieerde kunstgalerijen van België. Niña Van den Bosch, zaakvoerster Art Center Horus: “Onder impuls van hartsvriendin Linde Ergo, kunstenares in beeldende kunst, ben ik de zaak 15 jaar geleden begonnen. Sindsdien is het kunstproject alleen maar gegroeid en heeft het een missie gekregen. Art Center Horus is meer dan een kunstgalerij. Het is een plek waar kunst optimaal tot zijn recht komt in royale ruimtes met veel lichtinval, in een smaakvol ingerichte modelwoning en in de sfeervolle tuin met waterpartij en patio. Het bindende element is een hart voor schoonheid. Ik vind het belangrijk dat kunst een boodschap geeft en waarden uitstraalt. De kunstenaar staat hier ook altijd centraal. Wie is hij of zij? Wat geeft de kunstenaar mee? Boeiende persoonlijkheden die vanuit hun hart creëren zijn essentieel in het verhaal. In Art Center Horus vind je een uitgebreid aantal kunstwerken voor ieders budget. We bieden zowel toegankelijke als investeringskunst aan. Het hoeft niet altijd extreem duur te zijn om mooi te zijn. Kunst is voelen dat het bij je past, in harmonie met kleuren en vormen. Daarom is onze kunstgalerij zo universeel.”

IBEX MASTERPIECE COLLECTION
Het concept Ibex, opgericht door de Duitser Albrecht von Stetten, neemt een prominente plaats in bij Art Center Horus. Niña Van den Bosch: “We zijn een samenwerking aangegaan met Ibex, een groep van superrealistische kunstenaars. De artiesten maken een meer dan levensgroot schilderij op basis van een foto. Het kunstwerk is zo verfijnd en afgewerkt, dat je geen onderscheid kan maken met de werkelijkheid. Je kan Ibex zeker tot de investeringskunst op wereldniveau rekenen omwille van hun creativiteit en hun ongezien technisch toptalent. Het zijn de nieuwe meesters, namelijk hooggeschoolde figuratieve schilders die kunstwerken met olieverf op doek maken die zo nauwkeurig en fijn zijn, dat men vaak de vergelijking legt met fotorealistische kunst. De schilderijen lijken op het eerste zicht foto’s, maar eenmaal je ervoor staat voel je de gelaagdheid en de energie die ze uitstralen. Die unieke werken zijn gemaakt door de nieuwe meesters van vandaag.” Het maken van die kunstwerken neemt maanden, soms jaren in beslag. De kunstenaars behoren tot de absolute wereldtop en genieten volledige creatieve vrijheid. Bij Art Center Horus kan je verscheidene van die wereldwerken bezichtigen. Je vindt er onder andere werken van Phillipp Weber, Marco Grassi, Christiane Vleugels en Nobuyuki Shimamura.

BOEKPRESENTATIE EN LIVE PERFORMANCE
Art Center Horus brengt de kunst dichter bij het publiek. Een nieuwe manier hiervoor is de mogelijkheid om tijdens een live performance kennis te maken met de kunstenaars. Niña Van den Bosch: “We organiseren regelmatig een evenement waarbij de gelegenheid wordt geboden om kennis te maken met kunstenaars tijdens een live performance. Op 25 juni 2023 gaat de volgende live performance in Sint-Martens-Latem door en kan je artiesten aan het werk zien. Bij die gelegenheid zal er ook een nieuw boek met creaties van Luo Li Rong voorgesteld worden. Zij is een Chinese kunstenaar-beeldhouwster die gekend is voor haar hedendaagse Chinese sculpturen. Haar werken stralen delicatesse en een grote sensualiteit uit.” Tijdens de live performance zullen zowel Luo Li Rong als de Belgische Christiane Vleugels aanwezig zijn. De werken van Christiane Vleugels behoren tot de Ibex collectie. Ze schildert en tekent afhankelijk van de stemming of het thema dat in haar opkomt. Ze gebruikt hiervoor haar grote archief met foto’s van modellen die in de loop der jaren voor haar hebben geposeerd. Wil je tijdens de live performance en de boekvoorstelling aanwezig zijn en één van de kunstenaars ontmoeten, dan reserveer je best op voorhand een plaatsje via mail.

BEELDHOUWKUNST EN SCHILDERKUNST
Bij Art Center Horus kan je terecht voor zowel beeldhouw- als schilderkunst. Er is werk te bezichtigen van verscheidene opmerkelijke kunstenaars, zoals beeldend kunstenaar Marianne Turck. Zij beperkt zich niet enkel tot één medium. Ze ontwerpt bijvoorbeeld beeldhouwwerken maar ze maakt ook foto’s, tekeningen en creëert visuele beelden. De Duitse Heinz Rabbow is dan weer een schilder die via denkbeeldig geschilderde gezichten mensen wil inspireren tot meer menselijkheid. Zijn werk straalt alle mogelijke deugden van een mens uit, zoals eerlijkheid, onschuld, tederheid en verwondering. Rabbow is bovendien filosoof, pedagoog, docent en journalist.

WILDLIFE PHOTOGRAPHY
De galerij is volop in beweging en laat zowel jonge als ervaren kunstenaars zien. Het is bijzonder om het adembenemende werk van Lars Beusker, die door kunstkenners beschouwd wordt als de nieuwe wereldster van de natuurfotografie, van dichtbij te bewonderen bij Art Center Horus. Hij werd in New York bekroond als “Nature Photographer of the Year 2022”. Hij legt bijzonder unieke momenten van de ongerepte natuur vast in ongezien mooie zwart-wit foto’s van dieren. Soms oog in oog, zo dichtbij. De nabijheid van de wilde dieren en de mensen in deze leefgebieden fascineren hem keer op keer. Hij reist zo vaak als hij kan de wildernis in. Enkele van zijn bekende werken zijn “The King” (leeuw in frontaanzicht), “Carbonado” (zwarte panter in frontaanzicht), “Ba Jun Tu” (witte paarden galopperend in een waterplas), “Game Of Thrones” (twee neushoorns met gekruiste hoorns).

Meer info: www.artcenterhorus.com
Mail: info@artcenterhorus.com

SINT-MARTENS-LATEM, LATEMSTRAAT 8
tel +32 9 335 06 33
SINT-MARTENS-LATEM, LATEMSTRAAT 5
tel +32 9 395 08 88
KNOKKE, ZEEDIJK 697 B-C
tel +32 50 61 62 70
LAREN (NEDERLAND), NIEUWEWEG 6
tel +31 352 00 20 10

Tekst: Dominiek Saelens
Foto’s: Art Center Horus