Welkom in de wereld van Passie & Creativiteit cover

Welkom in de wereld van Passie & Creativiteit

Met een eigen collectie juwelen, het herwerken van bestaande juwelen naar een hedendaags ontwerp én het creëren van unieke juwelen afgestemd op de stijl en persoonlijkheid van de klant, staat VOSS garant voor handgemaakte juwelen met diamant, kleurstenen en parels. Zaakvoerster Carine Vosse kiest niet alleen voor unieke ontwerpen, maar evenzeer voor kwaliteit. “Een juweel staat of valt met de kwaliteit”, vertelt de juwelenontwerpster die creatief vakmanschap hoog in het vaandel draagt.

Passie voor juwelen

Carine Vosse, zaakvoerder van VOSS & CO, kan terugkijken op een brede ervaring. Ze is ondertussen al ruim 30 jaar actief in de juwelensector. “Na een jarenlange zelfstandige samenwerking met een ontwerper van handgemaakte juwelen, besliste ik om VOSS & CO op te richten. ik ben gepokt en gemazeld door mijn jarenlange aanwezigheid ‘in the field’ en mijn enorme passie voor juwelen van kindsbeen af. Een fysieke winkel heb ik niet want ik heb er lang geleden al een erezaak van gemaakt om mijn klanten persoonlijk te bezoeken. De aard van mijn werk brengt met zich, dat ik een vriendschappelijke en persoonlijke band krijg met de dames en heren die ik bezoek. VOSS creëert immers ontwerpen voor zowel dames als heren, jong en oud. Die talloze leuke en persoonlijke gesprekken hebben tot de beslissing geleid om mijn eigen collectie op de markt te brengen. Ik heb het nu wel over ‘klanten’, maar eigenlijk is dat een verkeerd woord. De mensen die bij mij kopen, zijn veel meer dan louter klanten, ze zijn op zijn minst zeer goede kennissen geworden, sommigen van hen zelfs hartsvriendinnen. Zij maken allemaal deel uit van mijn sociaal leven.”

Drie pijlers

De activiteiten van VOSS bestaan uit drie pijlers. “In de eerste plaats is er de gevarieerde en met zorg samengestelde collectie met eigen ontwerpen, zowel klassiek als trendy. Mijn stijl zou ik eerder tijdloos klassiek noemen, maar er is ook veel aandacht voor nieuwe trends. Daarnaast kunnen de mensen bij mij terecht voor het herwerken van bestaande juwelen, waar ik dan een nieuw hedendaags ontwerp voor maak. Als derde optie is er de creatie van een ontwerp op maat. In dit geval starten we met een ‘blanco blad’, om zo een uniek juweel te creëren dat perfect afgestemd is op de stijl, de persoonlijkheid en het budget van de opdrachtgever. Ik mag met trots zeggen dat VOSS staat voor een zeer ruim aanbod in verschillende stijlen dat de kopers toelaat om te investeren in topkwaliteit en tijdloze schoonheid.”

Topkwaliteit

Die topkwaliteit schuilt niet alleen in het zorgvuldig uitgevoerde montuurwerk, maar ook in de diamanten, parels en kleur stenen. “Ik ben zelf een enorme liefhebber van mooie edelstenen, in de eerste plaats van diamant, maar ook in tal van andere gekleurde stenen waar ik wereldwijd naar speur. Voor de diamanten werk ik nauw samen met een Belgisch bedrijf dat ondertussen aan de derde generatie toe is en een ongeëvenaard fijne neus heeft voor verfijnde kwaliteit. Voor andere stenen steun ik op mijn wereldwijd vertakt netwerk waarbij ik vaak beroep doe op iemand die constant over de aardbol reist, op zoek naar de mooiste producten en perfect weet te vinden wat ik zoek. Die persoon is al even passioneel en gedreven bezig met zijn vak als ikzelf. Wij hebben dezelfde zin voor kwaliteit en boeten daar nooit op in om bijvoorbeeld de prijs te drukken. Een juweel moet uiteraard mooi en perfect gemaakt zijn, maar staat of valt met de kwaliteit. We maken geen compromissen wanneer het over de kwaliteit en de details van de juwelen gaat. Ze zijn altijd met zorg ontworpen en met vakmanschap gemaakt. Daar staan we borg voor. We streven steeds naar de best mogelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit – we durven stellen dat onze prijzen zeer aantrekkelijk zijn door de beperkte kostenstructuur – maar kwaliteit is en blijft echt wel ons stokpaardje.’

Persoonlijk contact

Carine houdt zich enkel en alleen met 100% handwerk bezig. “Dat is een voorwaarde waar ik nooit van afwijk. Het grote voordeel is dat ik zo aan alle juwelen een eigen twist kan geven. De klant kan gerust een ring, armband of halssieraad kiezen uit de bestaande collectie van VOSS, maar kan evenzeer een bepaald juweel aanduiden als basis voor een nieuw ontwerp.”

Dat gebeurt dus allemaal bij de klant zelf. “VOSS heeft, zoals gezegd, geen winkel. Ik ga persoonlijk naar de klanten toe, zowel nieuwe als bestaande, en doe dat zowel privé als op kantoor.

Het persoonlijke contact en het vrijblijvend bezoek aan een nieuwe of bestaande klant, zorgen ervoor dat de klant zelf de keuze maakt voor een aankoop. Wij begeleiden enkel, maar werken wel aan een langetermijnrelatie met de klant.

Veilig voor alle partijen

Tijdens een vrijblijvend bezoek beantwoorden wij alle vragen en adviseren wij bij het bepalen van de keuze. En dat heeft aanzienlijke voordelen. Het persoonlijke contact is daar één van, maar ook de veiligheid vaart er wel bij. Ik ga op huis- of bedrijfsbezoek omdat die werkwijze veel intenser en persoonlijker is en ook veiliger voor iedereen. Wanneer kom ik op bezoek? Ik pas mijn agenda aan de beschikbaarheid van mijn klanten aan, zodat zij op het moment dat het hen past in een ontspannen sfeer en in alle rust de collectie kunnen bekijken. Discretie staat bij mij zeer hoog aangeschreven. De aankoop van een juweel is immers iets tussen mij en de klant. Moet er iets aangepast worden, zoals de maat bijvoorbeeld, dan zorg ik daar ook voor. En elk jaar contacteer ik de klanten voor een afspraak, om de juwelen ter plaatse te poetsen en te laten schitteren.”

Perfectie op elk vlak

VOSS & CO streeft ernaar om alles zo perfect mogelijk uit te voeren. “Dat begint bij het ontwerp dat of manueel of met de computer wordt uitgetekend. Daarna zoeken we de gepaste diamanten, kleurstenen of parels terwijl het ontwerp naar een ervaren goudsmid gaat die de montuur met de hand maakt. De goudsmid is al even veeleisend als ikzelf. We zijn ook complementair, wat resulteert in een perfect gemaakt juweel. Nadien is de zetter aan de beurt en ten slotte gaat het juweel naar de vakman die het poliert en/of rodineert. Dat is onze klassieke manier van werken, maar het kan ook andersom. Soms zie ik een mooie edelsteen en begin ik eerst met de aankoop ervan. Pas daarna maak ik het ontwerp in functie van de edelsteen. We zijn overigens niet alleen perfectionistisch op gebied van het maken van de juwelen. Alles moet in dezelfde kwalitatieve lijn liggen, zoals de fotografie, het drukwerk, het etaleren van de juwelen op een expositie, enz.”

Respect voor de klant

Hoewel alles uitgevoerd wordt met de grootste zorg en beroepsernst, drijft de kracht van VOSS & CO op passie. Voor Carine is de verkoop van een juweel niet louter een zakelijke aangelegenheid. “Wij zijn er ons goed van bewust dat het kopen van een juweel een emotioneel gebeuren is. Ook voor onszelf, want het afgeven van een perfect uitgevoerd juweel maakt niet alleen de koper en de uiteindelijke drager gelukkig, maar ook mezelf.” Carine gaat trouwens niet alleen voor het perfecte juweel, maar vindt de manier waarop met klanten wordt omgegaan zeker even belangrijk. Respect, beleefdheid en behulpzaamheid zijn hier geen loze woorden, maar dagelijkse realiteit. “We verkopen niet om te verkopen, maar begeleiden de klant naar een aankoop waarvan we ook zelf overtuigd zijn dat dit de juiste keuze is. We houden ook rekening met het beschikbare budget en gaan er prat op dat ook kleinere opdrachten met een lager budget met precies hetzelfde respect, dezelfde interesse en uiterste zorg worden uitgevoerd”.

Met garanties

Edelstenen kunnen ook onder verzegeling afgeleverd worden en als de klanten het wensen kunnen ze persoonlijk aanwezig zijn bij het openen van de verzegeling door de zetter en bij het zetten van de diamant in de montuur. Bij het herinzetten van een solitaire wordt de steen ook niet zomaar meegenomen. Hij wordt opgemeten en als de montuur klaar is, komt de klant met zijn diamant naar Antwerpen, waar de edelsteen in zijn of haar aanwezigheid in de nieuwe montuur wordt gezet. “Bij elk juweel wordt trouwens een certificaat afgegeven. Bij stenen vanaf 0.50 karaat krijgt de klant ook een certificaat van de H.R.D. (Hoge Raad voor Diamant) of G.I.A. (Gemological Institute of America). Beide labo’s garanderen volledige objectiviteit. En dat is zeer belangrijk, want we doen er echt alles aan om de klant met een gerust gemoed een juweel te laten kopen. We werken uiteraard in volle vertrouwen, maar vinden ook garanties zeer belangrijk. Dat laat geen ruimte toe voor wantrouwen.”

Duurzaamheid

Het valt Carine op dat de jongste jaren ook meer en meer jongere mensen kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. “Dat stemt me natuurlijk blij, want we dragen al jaar en dag ons steentje bij aan een duurzame wereld, uit respect voor de natuur. We werken bijvoorbeeld met gerecycleerd goud om mee te bouwen aan de duurzaamheid.”

Het hele jaar door worden nieuwe modellen aan de collectie toegevoegd. “Als een juweel verkocht wordt uit de collectie, wordt dat vervangen door een nieuw ontwerp, zodat men zo goed als altijd een enig en uniek juweel draagt. Bij het ontwerpen van nieuwe juwelen spelen trends een rol, want die zijn ook in de juwelensector aanwezig. Zo is nu al eventjes het gele goud trending en er is ook meer interesse voor grotere schakels. Waar ik de inspiratie vandaan haal? Eigenlijk een beetje overal, ik kijk ook naar defilés van modeontwerpers. Trends in de mode zetten zich dikwijls ook door naar de juwelen. Maar opgelet: ik volg de trends die in mijn collectie passen en blijf trouw aan mijn eigen stijl.”

Events

Sommige klanten kopen al 30 jaar juwelen bij Carine, andere zijn nieuw. “De nieuwe klanten komen vaak via een referentie van mijn bestaande kliënteel of via een event. In de loop der jaren heb ik al verschillende events georganiseerd op uiteenlopende locaties zoals ’t Schoon Verdiep in het Stadhuis van Antwerpen, Brouwerij de Halve Maan in Brugge, Odettes Lunettes in Antwerpen, Piano’s Maene in Ruiselede, Stokerij Filliers in Deinze, Eric Kusters in Antwerpen, Huis Empire in Brugge, BMW Le Couter in Tielt, enz. Het meest recente event vond plaats bij Coutre in Gent. Vaak worden op die events juwelen gecombineerd met een stukje cultuur. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling langs kunstwerken waarover iemand uitleg komt geven.”

VOSS & CO in het kort

Wist u dat Carine:
– bestaande juwelen herwerkt naar een nieuw hedendaags ontwerp;
– voor u een nieuw en uniek design creëert, afgestemd op uw stijl en persoonlijkheid;
– u een juweel voorstelt dat dus enkel en alleen voor u is ontworpen;
– rekening houdt met de emotionele waarde en herinneringen die de juwelen met zich meedragen;
– werkt met gerecycleerd goud, uit respect voor de natuur?

Wilt u ook de wereld en passie van Carine volgen?

Wenst u geïnspireerd te worden door nieuwe ontwerpen of uitgenodigd worden voor de exclusieve events?

Schrijf u dan vrijblijvend in voor de nieuwsbrief via carine@voss-co.be

VOSS & CO BV
Carine Vosse – Zaakvoerder
Mobile +32(0)475/695.315
E-mail carine@voss-co.be
Website www.voss-co.be