Stromer ST7 — ‘s Werelds eerste e-bike met Pinion Smart.Shift

Stromer ST7 — ‘s Werelds eerste e-bike met Pinion Smart.Shift

Maximaal bereik. Maximale power en maximale passie. De ST7 is de nieuwe mobiliteitsoplossing voor langeafstandspendelaars. Met zijn 1440 Wh krachtige accu, een bereik van wel 260 km en de elektronische Pinion Smart.Shift-schakeling legt Stromers nieuwste vlaggenschip de lat opnieuw een stuk hoger in de markt van de speed-pedelecs.

De Stromer ST7 is de eerste speed-pedelec ter wereld met de nieuwe Smart.Shift- technologie van Pinion aan boord.
Pinion Smart.Shift brengt de rijdynamiek van een auto naar de e-bike. Het combineert de betrouwbare en nagenoeg onderhoudsvrije versnellingstechnologie met de voordelen van elektronisch schakelen via een schakelhendel. Schakelen gebeurt via een druk op een knop – snel, ergonomisch en intuïtief. Het systeem schakelt al rijdend, in stilstand en onder belasting! Ook de andere functies zijn smart: zo is de startversnelling individueel instelbaar en is de gekozen versnelling tijdens het rijden zichtbaar op het display van de e-bike dankzij het geïntegreerde versnellingsscherm.

Onderhoudsvriendelijke aandrijfcombinatie en extra stuwkracht
De ST7 is dankzij de 12- voudige C1.Pinion-Smart.Shift-aandrijving met robuuste Gates Carbonriem bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De nieuwe achterwielmotor (940 W / 52 Nm) van Stromer ondersteunt niet enkel krachtig, dynamisch en stil tot 45 km/u, de sportmodus levert bovendien nog een extra portie stuwkracht.

High-end componenten – voor een onvergelijkbare rijervaring, bereik en veiligheid in het woon-werkverkeer
De ST7 combineert spitstechnologie en high-end componenten in een speed-pedelec buiten categorie in het unieke, geïntegreerde design. De naadloos in het frame geïntegreerde ABS van Blubrake, de grote Pirelli-Angel-ST-Sport-banden, de krachtige 4-zuigerremmen van TRP en een hoogwaardige verlichting van Supernova met dagrijverlichting, groot licht en remlicht staan garant voor maximale veiligheid in het dagelijkse woon-werkverkeer.

De nieuwe en grootste accu van Stromer ooit, de BQ1440 (48 V/1440 Wh), biedt pendelaars een bereik tot wel 260 km. De accu kan eenvoudig in een handomdraai in de bike geplaatst en eruit gehaald worden. Net als bij alle Stromer modellen kan hij rechtstreeks of in de bike geladen worden. Nieuw bij dit accumodel is het geïntegreerde acculaadniveaudisplay.

Voor nog meer comfort, bv. op ruiger terrein, is de ST7 optioneel verkrijgbaar met een zelf voor Stromer ontwikkelde Upside Down verende voorvork van Wren en/of met een geveerde zadelpen van Kinekt. Met de gratis OMNI app beschikt de ST7 eveneens over volledige connectiviteit via mobiel netwerk; met over-the-air-updates en slimme extra’s zoals GPS-plaatsbepaling, 3-voudige diefstalbeveiliging, servicereminders, Crash Alert, individuele motorinstellingen, statistieken nog veel meer.

Philip Henry, Product Manager van Stromer over de bike: “Mijn team en ik zijn trots op het finale resultaat van het project. Met de ST7 hebben we niet enkel de grenzen verlegd van wat haalbaar is op het vlak van s-pedelecs, maar met deze bike geven we pendelaars, in het bijzonder die met een dagelijks traject van meer dan 30 km, een efficiënte en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing. Ik ben ervan overtuigd dat we heel wat langeafstandspendelaars daarmee aanspreken en kunnen overtuigen om de overstap te maken. Ze profiteren immers niet enkel van de buitengewone prestaties en het enorme bereik, maar krijgen ze ook een voertuig met ultramoderne technologie en een geïntegreerd design.”

“Volle vaart richting de toekomst! De Stromer ST7 met elektronische Pinion Smart.Shift- technologie tilt de schakelperformance naar een hoger niveau. In nauwe samenwerking met Stromer zijn we erin geslaagd om een volledige systeemintegratie te realiseren, inclusief stroomvoorziening uit de e-bikeaccu, weergave van alle instellingen en de gekozen versnelling op het e-bikedisplay via CAN-Bus.” vertelt Thomas Raith, CEO van Pinion GmbH.

Beschikbaarheid en prijs

Het nieuwe powerpakket is verkrijgbaar met sportframe in drie formaten (M, L en XL) vanaf de herfst van 2022 in de Launch Edition kleur Solid Gold en vanaf januari 2023 in Dark Platinum.

EUR 12.140,- Solid Gold / 12.490,- Dark Platinum

Extend the possible – ST7 | www.stromerbike.com

>>> ANDERE NIEUWIGHEDEN VAN STROMER :

Optimaal beschermd het stadsverkeer in met Stromer Smart Helmet by Unit1

Veiligheid in het dagelijkse woon-werkverkeer staat niet enkel centraal bij de ontwikkeling van de speed-pedelecs. Om de veiligheid van pendelaars te verhogen lanceert Stromer voor het eerst een helm in samenwerking met Unit 1. De Smart Helmet is uitgerust met een modern verlichtingssysteem met voor- en achterlicht en kan gekoppeld worden aan de Stromer. Bij het remmen wordt een signaal naar de helm verstuurd, dat het lichteffect van een remlicht versterkt.

Het geïntegreerde Mips-systeem vermindert bij een botsing de impact van de rotatie- energie op het hoofd terwijl een doordacht verluchtingsconcept een optimale luchtcirculatie mogelijk maakt. De details:

  • voor- en achterlicht voor meer visibiliteit (500 lumen)
  • automatische overdracht van het remlicht
  • via Stromer OMNI app instelbare RGB-leds
  • Mips-technologie
  • noodsysteem in geval van een val (indien geactiveerd via afzonderlijke FARO-app)
  • magnetische clip
  • verkrijgbaar vanaf september; CHF 299 | EUR 279

Over myStromer AG

De in 2009 opgerichte onderneming met zetel in Oberwangen in Zwitserland geeft met zijn speed-pedelecs gestalte aan de toekomst van mobiliteit. myStromer AG produceert al zijn e-bikes (45 km/u) in zijn vestiging in Oberwangen en is marktleider in de categorie speed-pedelec. Het bedrijf telt zo’n 140 werknemers, twee dochterondernemingen (VS en Nederland) en verkoopt zijn producten in 20 landen. “Swissness” staat bij Stromer voor de belofte van kwaliteit, design, betrouwbaarheid en respect voor het milieu. Sinds 2022 is het Stromer portfolio aangevuld met het merk Desiknio. Stromer biedt dus een moderne mobiliteitsoplossing voor pendelaars, wat bevestigd wordt door de meer dan 100.000 Stromer klanten die samen al meer dan 300 mln kilometer reden. Meer informatie vindt u op www.stromerbike.com