Shimano introduceert een volledig nieuwe serie XT Di2 aandrijfsystemen voor Shimano EP E-bike platforms

Shimano introduceert een volledig nieuwe serie XT Di2 aandrijfsystemen voor Shimano EP E-bike platforms

Sinds de introductie van de elektronische Di2-schakeltechnologie in 2008 die een revolutie in de fietswereld teweeg heeft gebracht, biedt SHIMANO het snelste, nauwkeurigste en betrouwbaarste schakelen ooit. Nu zet SHIMANO een nieuwe standaard voor de toekomst van de schakeltechnologie op e-bikes door een unieke integratie van de volledig nieuwe XT Di2 en SHIMANO EP e-bike platforms.

SHIMANO introduceert twee nieuwe e-bike-specifieke DEORE XT Di2-aandrijvingen in samenwerking met de gloednieuwe EP6 en vernieuwde EP801 e-bike-platforms. SHIMANO introduceert haar revolutionaire FREE SHIFT en AUTO SHIFT met MANUAL OVERRIDE technologieën voor uitgebreide functionaliteit en een nog betere E-MTB rijervaring.

De introductie van FREE SHIFT

Simpel gezegd is Shimano’s FREE SHIFT technologie een geheel nieuwe schakelmodus voor E-MTB waarmee rijders kunnen schakelen zonder te hoeven trappen. FREE SHIFT wordt mogelijk gemaakt door SHIMANO’s unieke systeemintegratie mogelijkheden met DEORE XT Di2 en de nieuw SHIMANO EP platforms. Wanneer je schakelt, geeft het XT Di2-systeem de EP Drive Unit opdracht om tegelijkertijd de aandrijflijn bij het kettingring vooruit te zetten en soepel te schakelen zonder te hoeven trappen. Met de FREE SHIFT-technologie kun je schakelen terwijl je door bochten stuurt en door technische stukken van het parcours rolt, zodat je altijd klaar bent voor het parcours dat voor je ligt.

De introductie van AUTO SHIFT met MANUAL OVERRIDE

SHIMANO’s AUTO SHIFT met MANUAL OVERRIDE-technologie, die schakelintegratie nog een stap verder brengt, is een nieuwe modus die automatisch voor je schakelt. Door gebruik te maken van SHIMANO’s LINKGLIDE aandrijflijntechnologie in combinatie met Di2, heeft het systeem de mogelijkheid om voorspellend te schakelen op basis van je snelheid en cadans, wat voor een soepele, ononderbroken rijervaring zorgt. Samen met de FREE SHIFT-technologie, kan de AUTO SHIFT met MANUAL OVERRIDE voorspellend schakelen terwijl je uitrolt, en staat altijd in de optimale versnelling voor elke pedaalslag. De nieuwe technologie biedt simpelweg de luxe om je op de omringende natuur te concentreren in plaats van bewust te schakelen.

Twee nieuwe DEORE XT Di2 aandrijfsystemen voor E-MTB

Terwijl de e-MTB technologie zich snel uitbreidt, maken rijders van alle achtergronden kennis met de kracht en prestaties van SHIMANO EP e-bike-platformen. De rijomstandigheden, het terrein en de rijstijl lopen sterk uiteen. SHIMANO begrijpt dan ook dat de aandrijvingen en de onderdelen van e-MTB’s net zo divers en capabel moeten zijn als de rijders zelf. Van een hoge mate van duurzaamheid tot een hoge schakelsnelheid, SHIMANO biedt twee nieuwe XT Di2 aandrijfsystemen om aan de eisen van alle e-MTB-rijders te voldoen.

Photographer: NATHAN HUGHES | Copyright: N.HUGHES

DEORE XT Di2 LINKGLIDE

De ultieme, zeer duurzame aandrijving, gecombineerd met de geavanceerde Di2 mogelijkheden en de gloednieuwe SHIMANO DEORE XT Di2 LINKGLIDE (LG) groepset zorgen voor soepel schakelen, langdurige prestaties en revolutionaire schakelprogramma’s voor het SHIMANO EP platform voor e-MTB. Het XT Di2 LG systeem dat ook gebruikmaakt van een gecentraliseerde batterijvoeding en de nieuwste EP-technologieën, is het summum op het gebied van duurzaam, daadkrachtig schakelen voor e-MTB.

Voortbouwend op de robuuste 11-speed LG aandrijfcomponenten en technologie, zorgt XT Di2 LG voor soepel schakelen voor een stressvrij rijden. De LINKGLIDE’s 11-speed cassette en ketting zijn ontwikkeld om bestand te zijn tegen voortdurende dagelijkse slijtage en zorgen voor naadloos op- en afschakelen op de cassette. Dankzij de integratie van geavanceerd Di2 en SHIMANO EP-technologieën, biedt XT Di2 LG het unieke vermogen om te schakelen zonder te trappen in de volledig nieuwe FREE SHIFT modus. Door gebruik te maken van LINKGLIDE’s unieke mogelijkheid om soepel op en af te schakelen op de cassette voor 11-speed aandrijvingen, opent de LINKGLIDE technologie de nieuwe mogelijkheid om automatisch te schakelen zowel tijdens het trappen als tijdens het uitrollen in de AUTO SHIFT met MANUAL OVERRIDE modus.

Met minder nadruk op het schakelen door de rijder en op onderdelen van de aandrijving die echt lang meegaan, stimuleert XT Di2 LG rijders om de omringende natuur in zich op te nemen voor een ontspannen rijervaring. De gloednieuwe XT Di2 LG toont SHIMANO’s unieke vermogen om geavanceerde aandrijfsystemen voor e-MTB te ontwikkelen.

Photographer: NATHAN HUGHES | Copyright: N.HUGHES

Kenmerken:

 • Nauwkeurig Di2 schakelen
 • Gecentraliseerde batterijvoeding en opladen
 • Duurzame en naadloze 11-speed LINKGLIDE-aandrijving
 • Maakt de volledig nieuwe FREE SHIFT en AUTO SHIFT met MANUAL OVERRIDE modi mogelijk

Specificaties:

 • 1×11 versnellingen met 11-50t Cassette
 • Nieuwe CS-LG700 Cassette – 170 gram lichter dan vorige CS-LG600
 • RD-M8150-11 e-MTB speciale 11-speed Di2 achterderailleur
 • SW-M8150-R/IR SHIMANO DEORE XT Di2 Rechterschakelaar en I-SPEC EV

Beschikbare schakelmodi:

 • Volledig handmatig schakelen
 • Volledig handmatig schakelen met FREE SHIFT ingeschakeld
 • Automatisch schakelen tijdens trappen en uitrollen met AUTO SHIFT met MANUAL OVERRIDE

Compatibiliteit:

 • SHIMANO EP600 en EP801 aandrijvingen

DEORE XT Di2 HYPERGLIDE+

De volledig nieuwe DEORE XT Di2 HYPERGLIDE+ (HG+) groepset combineert de verfijnde schakelprestaties van de SHIMANO HYPERGLIDE+ aandrijflijn met geavanceerde Di2-technologieën en brengt revolutionaire schakelprogramma’s en schakelprestaties van een nieuw niveau naar het SHIMANO EP-platform voor e-MTB. Door gebruik te maken van gecentraliseerde batterijvoeding en de nieuwste EP-technologieën, is XT Di2 met HG+ het ultieme op het gebied van lichtgewicht, soepel en snel schakelen voor e-MTB.

De kern van DEORE XT Di2 HG+ wordt gevormd door een bewezen HG+ 12-speed cassette en ketting. HG+ technologie levert een efficiënte krachtoverbrenging en stabiliteit van de ketting voor soepel en gelijkmatig op en neer schakelen op de cassette. De XT Di2 HG+ maakt gebruik van de verfijnde schakeltechnologie van de HG+ 12-speed en verhoogt het niveau door gebruik te maken van supersnelle Di2 elektronische schakeltechnologie voor nog soepeler, sneller en nauwkeurig schakelen. Door deze technologieën met het nieuwste SHIMANO EP-platform te integreren, biedt XT Di2 HG+ de unieke mogelijkheid om te schakelen zonder te trappen in de geheel nieuwe FREE SHIFT modus.

Het nieuwe XT Di2 HYPERGLIDE+ systeem biedt de mogelijkheid om te schakelen in unieke omstandigheden en ongekende scenario’s op trails, en laat daarmee zien dat SHIMANO in staat is om het meest geavanceerde aandrijfsysteem voor e-MTB te ontwikkelen.

Photographer: NATHAN HUGHES | Copyright: N.HUGHES

Kenmerken:

 • Nauwkeurig elektronisch Di2 schakelen
 • Gecentraliseerde batterijvoeding en opladen
 • Soepele 12-speed HYPERGLIDE+ aandrijving
 • Maakt de nieuwe FREE SHIFT modus mogelijk

Specificaties:

 • 1×12-speed met 10-51t cassette-opties
 • RD-M8150-12 e-MTB speciale 12-speed Di2 achterderailleur
 • SW-M8150-R/IR SHIMANO DEORE XT Di2 Schakelaar voor rechts schakelen en I-SPEC EV

Available Shifting Modes:

 • Volledig handmatig schakelen
 • Volledig handmatig schakelen met FREE SHIFT ingeschakeld
 • Automatisch schakelen bij het uitrollen

Compatibiliteit:

 • SHIMANO EP600 en EP801 aandrijflijnen