Shimano breidt haar assortiment uit met veelzijdige schoenen voor prestaties op en naast de fiets

Shimano breidt haar assortiment uit met veelzijdige schoenen voor prestaties op en naast de fiets

Nieuwe EX-serie verbetert je prestaties naast de fiets

De EX-serie is bedoeld voor mensen die op ontdekkingstocht willen gaan. Deze schoenen stellen je in staat om comfortabel te bewegen, zowel op als naast de fiets

EX300

De EX300 en EX300W hebben een gestroomlijnde en stijlvolle buitenkant die overal op zijn plaats is. Ideaal voor snel en gemakkelijk fietsen in de stad of voor een meerdaagse tocht op onverharde paden, De flexibele zool biedt de perfecte balans tussen trapefficiëntie en loopcomfort.

Het ingetogen uiterlijk, gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen, past perfect bij je garderobe, of je nu chic of casual op pad gaat. De EX300 en EX300W schoenen zijn veelzijdig wat betreft looks en prestaties en zijn perfect voor al je fietstochten.

EX700 and EX700 GTX

De EX700 en EX700 GTX bieden soepele, krachtige trapprestaties op de fiets, gecombineerd met grip en tractie waarop je kunt vertrouwen wanneer je naast je fiets loopt of je fiets duwt. Met de toegevoegde water- en stofbescherming biedt Shimano een breed inzetbare schoen voor al je fietsavonturen.

Shimano’s recente ULTREAD-zooltechnologie met een nieuwe rubbersamenstelling en zoolpatroon, zorgt voor verbeterde grip en tractie op de fiets. De EX700 en EX700 GTX (met GORE-TEX®) hebben zeer lichte en agressieve noppen om over onverharde paden, stenen en modder te kunnen lopen en bieden uitzonderlijke grip op nat wegdek met een slijtvaste duurzaamheid.

De EX700 is gedeeltelijk gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een glasvezel versterkte nylon tussenzool voor trapefficiëntie; een dempende tussenzool om te lopen; en een ademend bovenwerk met perforatie voor een effectieve temperatuurregeling. Door deze combinatie ervaar je comfort gedurende de hele rit.

Gravelschoenen ontworpen voor avontuur

De RX600 en RX600W zijn ontworpen voor een breder inzetbaarheid voor zowel dames als heren voor lange gravelritten, bike-packing en avontuurlijke tochten op de fiets. Een geweldig uitziende gravelschoen, klaar voor modder, stof en avontuur die je tijdens je ritten zult tegenkomen. De schoen biedt soepele, krachtige trapprestaties op de fiets. Mocht je terrein tegenkomen waar je gedwongen moet lopen, dan biedt de schoen grip en tractie waar je op kunt vertrouwen.

Een stijve, met koolstofvezel versterkte nylon tussenzool zorgt voor trapefficiëntie, terwijl een agressieve zool en wijd uit elkaar geplaatste noppen zorgen voor stabiel en gecontroleerd lopen. Een bovenwerk van synthetisch leer met microperforaties voor ventilatie en een inzetstuk van mesh, zorgt voor een superieur ademend vermogen en voor een betere temperatuurregeling gedurende je ritten.

De L6 BOA® sluiting biedt gelijkmatige en eenvoudig af te stellen ondersteuning over de bovenkant van je voet, zodat je voet stabiel en zeker aanvoelt op de pedalen en op het parcours.

Het voetbed uitgerust met SHIMANO Dynalast houdt de voet stevig op zijn plaats waardoor een comfortabele pasvorm ontstaat, die krachtverlies op het pedaal vermindert en vermoeidheid tijdens lange ritten minimaliseert. Door gebruik te maken van een teenverend gedeelte dat de druk op je voeten, kuiten en hamstrings vermindert, kom je frisser van de fiets af.

03 Consumentenadviesprijzen en beschikbaarheid

EX300: € 99,99 beschikbaar vanaf begin november 2022
EX700: € 149,99 beschikbaar vanaf begin oktober 2022
RX700 GTX: € 199,99 beschikbaar vanaf begin oktober 2022
RX600: € 159,99 beschikbaar vanaf begin oktober 2022

Over Shimano

Over Shimano Benelux

Shimano Benelux is de officiële distributeur van Shimano fietsonderdelen en -accessoires in België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf is eigendom van Shimano Inc. een beursgenoteerde onderneming uit Osaka Japan. Naast de eigen merken Shimano, PRO, PEARL iZUMi, LAZER, Milremo en bikefitting.com vertegenwoordigt Shimano Benelux tevens een waarde-volle reeks van 10 andere topmerken.