ROSS Specialty Coffee Roastery – “Een ervaring voor échte koffieliefhebbers”

Een heerlijk kopje koffie zorgt vaak voor gezellige momenten. ROSS Specialty Coffee Roastery roostert de koffiebonen met heel veel zorg om zo de smaken volledig tot uiting te laten komen.

Passie voor Koffie

“Voor de echte koffiekenner begint alles bij de perfecte boon. Bij ons vindt u koffie die met zorg en toewijding is geroosterd, om elke nuance in smaak en aroma naar voren te laten komen.” Geïnspireerd door de rijke koffiesmaken die zij in Frankrijk ontdekten, hebben oprichters Sabrina Vanden Abeele en Wim Rosseau hun droom om een eigen ambachtelijke koffiebranderij te starten, verwezenlijkt.

Kwaliteit

De geselecteerde koffiebonen zijn 100% Arabica bonen, van Specialty kwaliteit, met een smaakscore van minstens 80 op 100. Geteeld op grote hoogte, biedt de koffie een subtielere cafeïnekick en een rijkere smaak. ROSS Coffee haalt de koffiebonen bij koffieboeren die kleinschalig werken en duurzaamheid en biodiversiteit vooropstellen. Ze kennen de optimale omstandigheden voor de planten zodat ze schadelijke chemicaliën kunnen vermijden. “Voor hun inzet en kwaliteit worden zij uitstekend vergoed.”

De kunst van het Ambachtelijk Roosteren

“Vakmanschap staat voorop; ROSS Coffee is erkend als ambacht. We maken ook een onderscheid tussen filterkoffie en espresso. Wij compenseren het vochtverlies tijdens het roosteren niet met water, in tegenstelling tot industriële koffiebranders.”

Puur Genieten

Koffie is meer dan een drankje, het is een beleving. Sabrina: “Ik geef de raad om onze koffie puur te drinken, zonder toevoegingen, om zo de natuurlijke zoetheid en diversiteit aan smaken volledig te waarderen.” Of je nu houdt van kruidig, nootachtig of fruitig, er is een altijd ROSS-koffie die bij je past.

Duurzaamheid

De branderij zelf is ecologisch ingericht. Er is een volledig geïsoleerd gebouw, een dak vol zonnepanelen met een batterij om ook ’s nachts de branderij op dezelfde temperatuur te houden zodat de koffie op een ideale manier bewaard wordt, én een elektrische wagen voor alle klantenbezoeken.

Ontdek ROSS Coffee

“Onze koffie en een selectie van organische, pure theeën zijn online beschikbaar of in ons winkeltje, elke zaterdagvoormiddag geopend. Of laat ROSS’ Mobiele Coffee Bar jouw evenementen verrijken met de ultieme koffie-ervaring. Voor zowel particulieren als de B2B-markt, bieden we abonnementen, proefpakketten en de beste toestellen voor thuis of op kantoor. Voor persoonlijk advies of meer informatie, neem gerust contact met ons op.”

Info

ROSS Specialty Coffee Roastery
Edmond Gorrebeeckstraat 13,
9150 Kruibeke

sabrina@rosscoffee.be