Quality powered by De Witte Lietaer Puur Belgische luxe

Sinds 1898 is De Witte Lietaer gekend om zijn linnen van topkwaliteit. Het credo luidt terecht “De Witte Lietaer, competence in linen”. Meesterschap in textielkennis dat al 125 jaar onderdeel is van het DNA van het Belgische topmerk. De Witte Lietaer is een pionier en trendsetter in de textielindustrie. Het bedrijf combineert erfgoed met moderne flair, waardoor ze een unieke positie inneemt in de markt. Of je nu op zoek bent naar verfijnde luxe of praktische elegantie, De Witte Lietaer is er om aan al je textielbehoeften te voldoen. Belgische
kwaliteitsproducten tout court.

Smart + luxe collectie

Francies Mallems, Sales & Marketing Director Retail: “Vroeger waren hand-doeken en lakens van De Witte Lietaer een investeringsartikel. Ze gingen tot 30 jaar of langer mee en stonden prominent op de huwelijkslijst van vele jongeren. Met de ja-ren is het aandeel van het huishoudtextiel in het gezinsbudget gevoelig afgenomen ten voordele van andere producten zoals gsm’s, multimedia of reizen. Desondanks blijft huishoudtextiel echter wel belangrijk in een gezin. Daarom hebben wij met onze producten een antwoord willen geven
op die veranderende realiteit. Vandaag zijn de producten van De Witte Lietaer een meer betaalbare luxe geworden maar de kwaliteit is gebleven.” De Witte Lietaer biedt vandaag in hoofdzaak twee categorieën aan: de Smart en de Luxe Collectie. De Luxe Collectie bestaat uit topproducten van zeer hoge kwaliteit, investeringsartikels met een buitengewoon lange levensduur. De Smart Collectie is een intelligente keuze qua prijs-kwaliteitsverhouding. Het gamma is iets goedkoper, maar de producten zijn nog steeds van hoge kwaliteit. Die categorie is minder duur en laat modebewuste klanten toe om iets frequenter andere kleuren, afwerkingen of een nieuwe stijl te kiezen.

De Witte Lietaer is overal

Het aanbod bij De Witte Lietaer is heel uitgebreid. Francies Mallems: “We willen overal aanwezig in de huishoudens: in de slaapkamer, in de badkamer, in de living en in de keuken. Met onze kwaliteitsproducten willen we mensen letterlijk en figuurlijk “raken”. Meestal gebeurt dit “aanraken” vooral in intieme momenten, zoals in de badkamer of in de slaapkamer. Maar ook in de keuken tijdens het koken of in de living tijdens een diner met vrienden.” Het gaat om badjassen, handdoeken, strandlakens, hoofdkussens, dekbedden en tafellakens. De Witte Lietaer zorgt voor een grote keuze uit stijlen, kleuren en vormen. Huishoudtextiel in moderne, klassieke of retro stijl. Voor ieder is er wel een smaak die bij hem of haar past.

125 Jaar De Witte Lietaer

De Witte Lietaer werd in 1898 opgericht door Zeno De Witte en Leonie Lietaer. Wat begon als een bescheiden weverij
in Zuid-West-Vlaanderen, is uitgegroeid tot een internationaal erkend merk voor hoogwaardig textiel. Het bedrijf heeft zich voortdurend aangepast aan de evoluerende markt, met innovatieve ontwerpen en productieprocessen. De producten worden gewaardeerd om de kwaliteit, duurzaam-heid en de tijdloze ontwerpen. Met een sterke aanwezigheid in zowel de retail- als de horecasector, bedient De Witte Lietaer een breed scala aan klanten over de hele wereld. De Witte Lietaer is een zuiver Belgische onderneming, met hoofdkantoren in Lauwe.

Winkel en online verkoop

De Witte Lietaer vind je in een ruim aantal verkooppunten. Francies Mallems: “Onze afzetmarkt is heel divers. Je vindt onze producten in de betere linnenboetieks, in slaapspeciaalzaken of in de INNO winkels. De online verkoop zit wel in de lift. Meer en meer consumenten vinden onze linnen huishoudtextiel via webshops of online verkoop. Er zijn partnerships met vaste dealers, pop-up verkopen of promotionele acties via De Standaard shop bijvoorbeeld.”

Nieuw

De kleurencombinaties van het najaar en de winter zijn overwegend donkerrood, donkergrijs en gebroken wit. Het zijn kleuren voor het bedlinnen, maar ook de gekende streepjeshanddoeken, in combinatie met unikleuren. Eind dit jaar komt er een kersverse “uni flanel collectie” in effen kleuren uit en eveneens in het najaar zal De Witte Lietaer een nieuwe “Teddy-collectie” lanceren, die bestaat uit poncho’s, plaids en homesocks. De poncho’s zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en zijn dubbel gelaagd met binnenin synthetische wol zodat je ze op twee manieren kan dragen. De Teddy poncho is unisex, wordt gecombineerd met leuke pantoffelkousen en bestaat uit een royale plaid in gewoon formaat (150 X 200 cm) en een XL-formaat (220 X 240 cm). De XL plaid kan bovendien ook dienen als een bedsprei. Een extra voordeel is dat deze poncho makkelijk is in onderhoud. Je kan hem wassen en hoeft hem niet te strijken. De poncho ziet er niet alleen zalig luxueus uit, de stof is ook lekker warm en zacht. Ideaal dus om het ’s avonds gezellig te maken, in de zetel met je partner of familie.

Meer info?
www.home.dwl.be