NIEUWE LOOK, AUTHENTIEKE CLAIM: BEPROEFDE EN GETESTE MOTOREX BIKE ASSORTIMENT ONDERSCHEIDT ZICH ALS “BIKES BEST BUDDIES”!

Assortiment hoogwaardige onderhouds- en smeermiddelen voor de fiets biedt voor elke behoefte het juiste product

  • Geheel vernieuwde look met nieuw authentiek motto: MOTOREX positioneert BIKE LINE producten als “Bikes Best Buddies”
  • Onderscheidende kleurcodes wijzen elke product toe aan één van vier categorieën – CLEAN, CARE, LUBE en WORKSHOP
  • De Ecolabels BIO DEGRADABLE, BIO OECD 301 B en BIO OECD 302 benadrukken de hoge milieuvriendelijkheid van de producten en de strategische focus van MOTOREX

Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van de fiets – voor het dagelijks gebruik, voor de recreatie, of als sportief tijdverdrijf. Om het voor wielrenners en recreatieve fietsers gemakkelijker te maken de juiste producten voor hun fiets te vinden, heeft MOTOREX haar succesvolle BIKE LINE assortiment voor een betere overzichtelijkheid opnieuw gerestyled en ook de gebruikersinstructies van de BIKE LINE zijn nu nog duidelijker. MOTOREX voegt daar nu iets nieuws aan toe: het Zwitserse bedrijf positioneert zijn BIKE LINE als “Bikes Best Buddies”. Het assortiment verzorgings- en smeermiddelen blijft met zijn eersteklas kwaliteit als de ideale oplossing voor intensief gebruikte mountainbikes, racefietsen en stadsfietsen en e-bikes overtuigen. MOTOREX onderstreept dit met de claim: “Omdat je met je fiets tot het uiterste gaat.” Prominente ecolabels zijn nu toegevoegd en leggen de nadruk op de milieuvriendelijkheid van de producten.

Met onmiddellijke ingang kunnen consumenten in één oogopslag zien welke producten het meest geschikt zijn voor het reinigen, onderhouden, smeren en monteren van hun fiets en in welke volgorde deze producten moeten worden gebruikt. MOTOREX heeft nu voor elke verpakking van de BIKE LINE een unieke kleurcode en bijbehorend nummer ingevoerd. De reinigingsmiddelen in de CLEAN-serie worden door middel van een “1” op een lichtblauwe achtergrond aangeduid. De “2” op een oranje label staat voor de CARE-serie en de combinatie van een “3” op een rode achtergrond geeft een product van de LUBE-serie aan. Met witte letters en een antracietkleurige achtergrond is ook het specifieke doel van de smeervetten en montagepasta’s van de WORKSHOP-serie onmiddellijk herkenbaar.

CLEAN producten met een nieuwe look

Om een fiets na een lange tocht in een mum van tijd weer echt schoon te krijgen, zijn de CLEAN-producten van MOTOREX altijd de eerste keus voor veeleisende fietsers. Net als alle verpakkingen in de vernieuwde BIKE LINE, zien ze er door de opvallende foto’s, vernieuwde logos en symbolen om het specifieke toepassingsgebied aan te geven, bijzonder mooi uit. Naast de BIKE CLEAN en BIKE QUICK CLEAN reinigers, behoort ook de BIKE CHAIN DEGREASER, die voorheen bekend stond onder de naam MOTOREX EASY CLEAN tot het vernieuwde assortiment en wordt nu onder deze nieuwe naam op de markt gebracht.

Tot de CAREs serie van MOTOREX, die eveneens een facelift heeft ondergaan, behoort ook de BIKE SHINE SPRAY. Deze verfrist de kleuren, geeft de fiets een glinsterende hoogglans en is door zijn parelende werking bovendien waterafstotend. Daarnaast werkt de antistatische formule stofafstotend, hetgeen dit product uitermate geschikt maakt als bescherming van fietsen die niet regelmatig worden gebruikt – zoals fietsen die in de showroom staan.

De MOTOREX LUBE serie biedt hoogwaardige smeermiddelen voor elke toepassing

Iedereen die regelmatig fietst, weet dat een goed gesmeerde ketting goud waard is. Je hebt minder spierkracht nodig bij het trappen en het verlengt de levensduur van de ketting. Ook in dit geval heeft MOTOREX met zijn BIKE LINE het ideale productassortiment voor elke toepassing. Met onmiddellijke ingang hebben alle drie smeermiddelen van de vernieuwde LUBE-serie – die zowel als spray in bussen van 300 milliliter en in flessen van 100 milliliter verkrijgbaar zijn – een nieuwe naam. Het kettingsmeermiddel dat voorheen DRY POWER heette, heet nu MOTOREX CHAINLUBE FOR DRY CONDITIONS. De naam zegt het al: het biologisch afbreekbare, volledig synthetische smeermiddel op basis van olie en was is ideaal voor droge, stoffige omstandigheden. Het beschermt de ketting tegen vuil en stof, biedt uitstekende bescherming tegen corrosie en vermindert slijtage. CHAINLUBE FOR WET CONDITIONS vervangt de vroegere WET PROTECT en komt door zijn uitstekende hechtingseigenschappen bijzonder goed tot zijn recht in natte omstandigheden. MOTOREX CITY LUBE wordt nu als CHAINLUBE ALLROUND op de markt gebracht. De experts uit Langenthal hebben dit universele kettingsmeermiddel ontwikkeld om aan de hoge eisen van elektrische aandrijflijnen met een hoog koppel te voldoen. Het beschermt kettingen, tandwielen en cassettes tegen overmatige slijtage en vermindert kettinggeluiden. Bovendien werd het smeermiddel ontwikkeld om aan de eisen van dagelijks fietsgebruik te voldoen.

WORKSHOP: ideale producten voor het smeren van balhoofdstellen, bottom bracket etc.

De vernieuwde Bike Line wordt gecompleteerd met nog drie hulpmiddelen uit de praktische WORKSHOP-serie, die in geen enkele werkruimte of fietsreparatiewerkplaats mogen ontbreken: de twee smeervetten WHITE GREASE en BIKE GREASE – voorheen BIKE GREASE 2000 – zijn ideaal voor lagers, scharnierpunten, balhoofdstellen, etc. Beide maken indruk met slijtageverminderende eigenschappen, langdurige smeerprestaties en een hoge weerstand tegen veroudering. Dankzij hun uitstekende weerstand tegen stoom en water zijn ze zelfs opgewassen tegen intensieve reinigingsbeurten en zorgen ze voor een betrouwbare smering. Daarnaast wordt MOTOREX CARBON PASTE aanbevolen als het perfecte middel voor het assembleren van carbon en aluminium onderdelen, zoals zadelpennen, pedalen en stuurpennen.

Ecolabels BIO DEGRADABLE, BIO OECD 301 B en BIO OECD 302: MOTOREX legt de nadruk op de milieuvriendelijkheid van zijn producten

Op de kenmerkende MOTOREX manier, zet de geheel gerestylede BIKE LINE nog een extra stap op het gebied van milieuvriendelijkheid. Dit wordt duidelijk gemaakt door ecolabels die opvallend op de verpakkingen zijn aangebracht. Dit is het duidelijkste zichtbaar met het BIO OECD 301 B label van de OECD 301 (A-F) testserie, dat producten identificeert die onder natuurlijke omstandigheden, in aanwezigheid van zuurstof binnen 28 dagen voor meer dan 60 procent biologisch afbreekbaar zijn. Hetzelfde geldt voor het BIO OECD 302 label dat in wateroplosbare, niet-vluchtige, filtreerbare stoffen identificeert, die biologisch of potentieel biologisch afbreekbaar zijn.