MSC Cruises organiseert doopceremonie en feestelijke afvaart voor MSC World America in nieuwe Miami cruiseterminal

 • Gasten die de doopceremonie en de feestelijke openingsafvaart bijwonen, zullen als één van de eersten een nieuwe wereld van cruisen ervaren aan boord van MSC World America – het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises – in Miami op 9 april 2025.
 • De ceremonie wordt gehouden in de nieuwe state-of-the-art cruiseterminal van MSC Cruises, waarmee de toewijding van de rederij aan de Noord-Amerikaanse markt wordt benadrukt.
 • Feestelijk vertrek met bezoek aan Ocean Cay MSC Marine Reserve

Genève, Zwitserland – 18 maart 2024 – MSC Cruises, ’s werelds op twee na grootste cruisemaatschappij, kondigde vandaag aan dat het de doopceremonie voor haar nieuwste vlaggenschip – MSC World America – zal organiseren op 9 april 2025 in de nieuwe PortMiami terminal van het bedrijf. De ceremonie zal een eerbetoon zijn aan MSC Cruises’ investering in Miami en haar toewijding aan de Noord-Amerikaanse markt, met het traditionele stukslaan van een champagnefles en een reeks spannende evenementen aan boord die alles wat Miami’s nieuwste ultramoderne schip te bieden heeft in de schijnwerpers zal zetten.

MSC World America
MSC World America

Gasten die de doopceremonie bijwonen zullen als één van de eersten een nieuwe wereld van cruisen ontdekken wanneer ze uitvaren op een feestelijke cruise waarbij MSC World America het privé-eiland van de cruisemaatschappij zal aandoen – Ocean Cay MSC Marine Reserve. Op de route van het feestelijke cruise-avontuur staat een overnachting op Ocean Cay op het programma met de kenmerkende avondshow met vuurtoren en strandfeest. Gasten zullen de volgende ochtend verder genieten van Ocean Cay, gevolgd door een middag op zee om de lange lijst van unieke en spannende activiteiten en voorzieningen aan boord te ervaren.

De opmerkelijke MSC World America wordt het eerste schip van MSC Cruises op de Amerikaanse markt dat wordt aangedreven door LNG. MSC World America is het tweede van de baanbrekende World Class schepen van de lijn en is speciaal ontworpen met de Noord-Amerikaanse gasten in het achterhoofd, met unieke restaurants, bars en ervaringen die Europees design naadloos laten samensmelten met Amerikaans comfort. Met een spanwijdte van 22 dekken, een breedte van meer dan 47 meter en 2.614 hutten wordt MSC World America het pronkstuk van de skyline van Miami wanneer ze haar naam krijgt in 2025.

Rubén A. Rodríguez, Voorzitter MSC Cruises USA, zegt: ”Er is geen betere locatie om MSC World America te verwelkomen dan de cruisehoofdstad van de wereld. We kijken ernaar uit om haar vanuit onze hypermoderne cruiseterminal, gebouwd in samenwerking met Miami-Dade County en PortMiami, te zien vertrekken. We bouwen verder aan ons aanbod op de Noord-Amerikaanse markt en helpen meer internationale gasten naar het Caribisch gebied te trekken. We zijn dan ook verheugd om ons nieuwste en meest opmerkelijke schip tot nu toe naar Miami te brengen. We kijken reikhalzend uit naar april 2025, wanneer we gasten aan boord kunnen verwelkomen om de wereld van keuze te ervaren die ons nieuwe vlaggenschip te bieden heeft.”

De lancering van MSC World America in de nieuwe PortMiami terminal van MSC Cruises, in combinatie met het aankomende Amerikaanse hoofdkantoor van 100 miljoen dollar in het centrum van Miami, onderstreept de niet aflatende toewijding van MSC Cruises aan Zuid-Florida. De PortMiami faciliteit is klaar om een revolutie teweeg te brengen in de cruise-ervaring voor maximaal 36.000 gasten per dag. De terminal zal de voortdurende groei van MSC Cruises in PortMiami ondersteunen.

Na de doopplechtigheid zal MSC World America op 12 april 2025 vertrekken voor haar eerste seizoen. Ze zal afwisselend 7 nachten op Oostelijke en Westelijke Caraïbische routes varen met stops in Puerto Plata, Dominicaanse Republiek; San Juan, Puerto Rico; Costa Maya en Cozumel, Mexico; Isla de Roatan, Honduras; en Ocean Cay MSC Marine Reserve op de Bahama’s.

MSC World America is met de grootste zorg ontworpen om haar impact op het milieu te verminderen. Het schip vaart op LNG, een brandstof met een lagere uitstoot, en is klaar voor hernieuwbare energiebronnen. Walaansluiting, waar beschikbaar, vermindert de uitstoot door de motoren van het schip uit te schakelen in de haven. Overal op het schip wordt slimme technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat gasten comfortabel kunnen reizen terwijl het energie- en waterverbruik laag blijft. Een robuust recyclingprogramma aan boord beperkt afval tot een minimum en zelfs de propellers zijn zo ontworpen dat ze minder geluid maken en het leven in zee niet verstoren.


Over MSC World America

MSC World America zal een opvallend silhouet vormen tegen de skyline van Miami wanneer ze in april 2025 in de vaart komt. De mix van Amerikaans comfort en Europees design zal gasten een onvergetelijke cruise-ervaring bezorgen, of ze nu op zoek zijn naar een ontspannende tropische vakantie of een vakantie vol actie

De kenmerkende loodrechte boeg van het nieuwe schip uit de wereldklasse rijst verticaal op vanaf de waterlijn en het Y-vormige achterdek opent zich naar de indrukwekkende World Esplanade. In totaal zal MSC World America 22 dekken beslaan, meer dan 47 meter breed zijn, 2.614 hutten hebben, meer dan 40.000 m openbare ruimte bevatten en top-of-the-line functies en faciliteiten bieden, waaronder:

 • Een totaal vernieuwde World Esplanade in de openlucht, waar unieke eet-, lounge- en entertainmentopties worden gecombineerd met een prachtig uitzicht op de oceaan en ongeëvenaarde LED-lichtshows.
 • De indoor World Galleria met bars, restaurants, winkels en boetieks en een ultramodern LED- en kinetisch lichtplafond
 • 13 restaurants:
  • Zes specialiteitenrestaurants, met twee NIEUWE concepten naast gastfavorieten zoals Butcher’s Cut steakhouse, Kaito Sushi en Teppanyaki, en Hola! Tacos en Cantina
  • Vier hoofdrestaurants met wereldwijd geïnspireerde gerechten en bekende Amerikaanse favorieten
  • Twee buffetten met voldoende keuze voor casual dining
  • Luna Park Pizza & Burger: Gratis snackbar naast Luna Park in de World Galleria, waar u 24 uur per dag terecht kunt voor snelle snacks.
 • 20 bars and lounges, waaronder:
  • NIEUW! Sports Bar: Deze warme en uitnodigende locatie is nieuw voor MSC World America en combineert sportmemorabilia, technologie en entertainment in een ruimte waar gasten van alle leeftijden zich welkom voelen. Gasten kunnen een biertje of frisdrank pakken en de wedstrijd bekijken op een van de vele schermen terwijl ze genieten van populair barfood zoals wings en sliders. Spelletjes zoals darts en tafelvoetbal zijn ook beschikbaar.
  • NIEUW! Comedy Club: De Comedy Club is nieuw voor MSC Cruises en is een plek waar gasten kunnen ontspannen. De avonden beginnen met een interactieve en komische duellerende piano ervaring waar vrienden van alle leeftijden van kunnen genieten. Het lachen gaat door met sets van geweldige komieken die kunnen wedijveren met de beste shows in NYC en Chicago.
  • The Gin Project: Biedt een uitgebreide keuze aan ambachtelijke gins met klassieke cocktails die vakkundig worden bereid door gin-tenders.
  • Elixir – Mixology Bar: Deskundige mixologen creëren handgemaakte brouwsels, met een buitenterras om te genieten van cocktails voor en na de maaltijd terwijl u geniet van een spectaculair oceaanzicht.
  • Masters of the Sea: De klassieke Britse pub van MSC Cruises is uitgerust met een volwaardige microbrouwerij die MSC Signature-bieren aan boord maakt.
  • Coffee Emporium: Een strak en modern koffiehuis dat de droom is van elke koffiekenner, met een aantal van de beste koffiebonen ter wereld en een selectie zet- en serveerstijlen, waaronder Frans, Italiaans, Turks en Marokkaans.
  • Jean-Phillipe Chocolate shop and Café: Chocolade op maat, koffie en andere lekkernijen in een ontspannen café-sfeer.
  • Meer NIEUWE concepten zijn op komst!
 • Een opvallende 11-deks hoge droge glijbaan van roestvrij staal, die gasten een leuke manier geeft om de lagere dekken in stijl te bereiken.
 • Zes zwembaden en 14 bubbelbaden, waaronder een ruim binnenzwembad met intrekbaar dak en twee Zen-baden voor volwassenen op het achterdek.
 • Uitgestrekt waterpark met waterglijbanen inclusief een VR-ervaring.
 • Kids Clubs met speciale faciliteiten voor leeftijdsgroepen van baby’s tot 17 jaar.
 • Drie entertainmentlocaties met gloednieuwe live entertainment en theatershows.
 • Stijlvolle en comfortabele kajuiten en suites, inclusief kajuiten met oneindig zeezicht, balkons die uitkijken op de World Promenade en aansluitende familiekajuiten.
 • De MSC Yacht Club, met ruime suites, speciale lounge en restaurant, privézwembad en zonnedek, en 24-uurs conciërge- en butlerservice en ruime, luxe suites.

Milieu-informatie over het schip

Duurzame energie
​Bij de introductie zal MSC World America één van de meest energie-efficiënte cruiseschepen ter wereld zijn en alle ontwerpeisen overtreffen volgens de Energy Efficiency Design Index (EEDI) van de Internationale Maritieme Organisatie. De nieuwste generatie motoren van het schip zal de uitstoot van broeikasgassen met maar liefst 20 procent verminderen, samen met een vermindering van 85 procent in stikstofoxide-emissies en een bijna volledige eliminatie van zwaveloxide- en deeltjesemissies. Het schip kan op Bio-LNG en Synthetisch Hernieuwbaar LNG varen, waarbij de uitstoot van broeikasgassen met 100 procent kan worden teruggebracht.

Zuiver water
​Het afvalwater wordt behandeld met een zeer hoge kwaliteit die de normen overtreft die gelden voor veel gemeentelijke afvalwaterbehandelingssystemen aan wal wereldwijd en voldoet aan de strengste internationale IMO-normen, waaronder de zogenaamde Baltische norm.

Afvalvermindering
​Het schip is uitgerust met geavanceerde afvalbeheersystemen om het aan boord geproduceerde afval te verminderen, te hergebruiken en te recyclen.

Engagement voor netto nul broeikasgasemissies tegen 2050
​MSC Cruises heeft de intensiteit van zijn scheepsoperaties sinds 2008 met 33,5 procent teruggebracht en het bedrijf zal een reductie van 40 procent eerder bereiken dan de IMO 2030-doelstelling. MSC Cruises zoekt niet alleen naar verdere operationele efficiëntie, maar omarmt ook nieuwe technologieën en identificeert manieren om over te schakelen op koolstofvrije en hernieuwbare brandstoffen. Daarnaast werkt MSC Cruises samen met brandstofleveranciers en andere partners aan het gebruik van Bio-LNG en Synthetic Renewable LNG op de korte termijn.

Over MSC Cruises

MSC Cruises, met het hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is ’s werelds op twee na grootste cruisemaatschappij en marktleider in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika, met een sterke en groeiende aanwezigheid in Noord-Amerika en het Verre Oosten.

De vloot van MSC Cruises bestaat uit 22 moderne schepen met drie nieuwe schepen die in 2025, 2026 en 2027 worden gelanceerd.

Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld, biedt cruises aan op vijf continenten, doet meer dan 300 bestemmingen aan en verwelkomt meer dan 180 verschillende nationaliteiten aan boord.

MSC Cruises is vastbesloten om de uitstoot van broeikasgassen voor haar maritieme activiteiten tegen 2050 tot netto nul te herleiden.

Voor meer informatie over MSC Cruises, klik hier.