KEF – Listen and Believe

Met ruim 60 jaar ervaring is KEF een van de meest innovatieve en toonaangevende luidspreker merken. In onze rijke geschiedenis, zoals recent met onze KEF LS60 Wireless actieve vloerstaander, zijn onze luidsprekers regelmatig bekroond met awards.

Het begint in 1961. Oprichter Raymond Cooke startte zijn Kent Engineering and Foundry (afgekort KEF) gedreven door een passie voor muziek en een streven naar perfect en compromisloos geluid. 

Deze passie wordt al snel vertaald in resultaat. Geen woorden maar daden. Belangrijke patenten en relevante academische rapporten tonen aan dat er een continue drang is naar verbetering en vooruitgang. Maar vooral is KEF tot op de dag van vandaag vernieuwend. We durven buiten de geijkte kaders te denken en te ontwerpen. Zo gebruikte KEF bijvoorbeeld al zeer vroeg synthetische materialen en andere baanbrekende innovaties in The Reference serie.

Onze 60-jarige geschiedenis en ontwikkelingen in een notendop:

1960’s – KEF’s kwaliteit werd onder andere door de BBC bevestigd in een lange samenwerking waarin de BBC de LS5/1a en de LS3/5a monitoren gebruikten.

1970’s – KEF gebruikt als een van de eersten computers in het design en meetproces. In 1977 wordt de Reference 105 gezien als een mijlpaal in luidsprekerdesign.

1980’s – KEF introduceert de gepatenteerde Uni-Q® technologie die het optimale luistergebied vergroot, zodat iedereen die op verschillende plekken in de kamer zit hetzelfde natuurlijke, gedetailleerde geluid kan ervaren. Tot de dag van vandaag wordt deze techniek toegepast. 

1990’s – Raymond Cooke overlijdt in 1995, maar laat een bedrijf na wat tot op de dag van vandaag zijn ambitie, dus altijd gaan voor het beste geluid, voortzet.

2000’s – De Tangerine Waveguide wordt toegepast. De zo kenmerkende lamellen structuur van onze mid/hoog drivers zorgen voor een veel betere geluidsverspreiding.

2010’s /2020’s – Introductie van KEF Blade, het resultaat van KEF-ingenieurs die de vrije hand kregen om de ultieme luidspreker te creëren zonder ontwerp- of kostenbeperkingen. De Single Apparent Source-configuratie maakt dat Blade zo aangenaam coherent is over het hele frequentiebereik, met een merkbaar nauwkeuriger beeld dan mogelijk is met een conventionele luidspreker.

De meest recente doorbraak is Metamaterial Absorption Technology, ofwel MAT™ Door 99% van de ongewilde geluiden die ontstaan aan de achterzijde van een luidsprekerdriver te elimineren ervaart de luisteraar een extra stap in puur en natuurlijk geluid. We passen deze vinding inmiddels toe in meerdere series van KEF, zowel in de passieve Blade META, Reference META en LS50 META als ook in onze actieve draadloze modellen.

De nieuwe manier van muziek beleven

Naast innovaties die we toepassen in onze luidsprekers, sluiten we ook aan bij de veranderingen van hoe mensen hun muziek, film en multimedia willen beleven. In het digitale tijdperk is connectiviteit, functionaliteit en bedieningsgemak erg belangrijk. KEF combineert dit met haar eigen uitgangspunt: een perfect en compromisloos geluid.  De actieve line-up bestaat uit de KEF LSXII, LS50 Wireless II en de gloednieuwe LS60 Wireless.

De LS60 Wireless is met trots ons 60th anniversary model. De prestaties zijn verbazingwekkend, ondanks de zeer slanke vormgeving van deze luidspreker. In het design zijn veel kenmerken van de Blade META toplijn toegepast. De laag, midden en hoog frequenties worden door verschillende versterkersystemen uiterst nauwkeurig aangestuurd, waardoor een imposant geluidsbeeld ontstaat.

De LS60 maakt direct gebruik van streaming diensten als Spotify, Tidal of Qobuz. U sluit uw TV er direct op aan via HDMI of u luistert naar een van de zeer vele internet radio stations welke u met de KEF control app selecteert.

Beleef nu muziek en film met een totaaloplossing (u heeft dus geen losse versterkers of randapparatuur meer nodig) die het audiofiele segment betreedt.

Lotus Cars en KEF

De perfecte samenwerking. Twee iconische Britse merken met een rijke geschiedenis die beiden een wereldwijde erkenning genieten door continue baanbrekende innovaties met als doel een optimale ervaring te bieden aan hun klanten.

De samenwerking heeft als uitgangspunt een ongeevenaarde Lotus experience te combineren met de intensieve beleving van top kwaliteit KEF geluid. De Lotus Eletre en Lotus Emira modellen kunnen worden uitgerust met diverse KEF high end geluidssystemen die tot in technische en optische details specifiek zijn ontworpen voor de beide Lotus modellen. Hiermee is de beroemde KEF sound een naadloos onderdeel geworden in de prachtige interieurs van de Lotus Eletre  en de Lotus Emira

De Lotus Eletre is een opvallende en vooruitstrevende Hyper-SUV, de eerste van een nieuw type volledig elektrische SUV’s. De Eletre is gebaseerd op de kernbeginselen en het Lotus-DNA van meer dan 70 jaar sportwagendesign en -techniek, die hebben geleid tot een aantrekkelijke, compleet nieuwe lifestyle-auto voor de volgende generatie Lotus-klanten.

De Eletre is een 4WD, met een accucapaciteit van meer dan 100kWh en een vermogen van 600pk. De Eletre brengt een gedurfde nieuwe dimensie naar het Lotus performance-autoportfolio en levert een aanzienlijk aantal primeurs voor Lotus. Zo is het de eerste vijfdeurs productieauto, het eerste model buiten de sportwagensegmenten, de eerste lifestyle EV en de meest ‘verbonden’ Lotus ooit.

In nauwe samenwerking met Lotus heeft KEF gebruik gemaakt van haar expertise op het gebied van akoestisch engineering om een echte ruimtelijke en schaalbare audio-ervaring te creëren voor de Lotus Eletre. Het standaard audiosysteem in de nieuwe Lotus Eletre elektrische Hyper-SUV, KEF Premium genaamd, beschikt over een 1380 Watt 15-luidsprekersysteem met Uni-Q™ en surround sound-technologie. De unieke KEF Uni-Q™-technologie combineert zowel tweeter- als midrange drivers tot een akoestisch geoptimaliseerde enkele puntbron, wat een coherentere, hyperrealistische geluidservaring oplevert.

Klanten kunnen upgraden naar KEF Reference, een 2160 Watt 23-luidsprekersysteem met Uni-Q™ en 3D surround sound-technologie. De KEF Reference-optie is ook uitgerust met Uni-Core™-technologie, een baanbrekende nieuwe benadering van luidspreker- en subwooferontwerp die omvang versus prestatie herdefinieert. Zowel de KEF Premium- als de KEF Reference-audiosysteemopties bestaan uit gedeeltelijk zichtbare luidsprekers in de deuren, in een hoogwaardige technische uitvoering en een prachtig design.

De Emira is de geheel nieuwe premium sportwagen die de voortdurende transformatie van de Lotus-business en het merk perfect belichaamt. Hij beschikt over alle kenmerken die de autowereld van een Lotus mag verwachten: opvallend design, opwindende dynamische prestaties die het beste rijgedrag en rijgedrag in zijn klasse leveren, uitstekende aerodynamica en een ongeëvenaarde ervaring ‘For The Drivers’.

Om een ​​audiosysteem van wereldklasse te creëren als aanvulling op de spanning van de Emira-rijervaring, heeft KEF zijn unieke Uni-Q®-technologie gebruikt in een 10-kanaals geluidssysteem. Uni-Q®, voor het eerst ingezet in een productieauto, kan het volledige midden- en hoogfrequente geluidsspectrum reproduceren vanuit een enkel punt in de ruimte, wat een meer coherente, hyperrealistische geluidservaring oplevert.

Interview met Gregory De Prins, Lotus liefhebber en eigenaar van de Noir et Blanc shop

Gregory De Prins, zaakvoerder van de Noir et Blanc shop in Brussel, is gepassioneerd door traditionele autosport en Lotuswagens. British Heritage interviewde Gregory over de nieuwe trots van zijn collectie – een Lotus 11 die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de Lotus-races.

Gregory is opgegroeid met klassieke auto’s en zijn vader is een verzamelaar van auto’s van voor de Tweede Wereldoorlog. Gregory heeft een eigen collectie en houdt van historische autoraces. Een van de eerste auto’s die hij wilde kopen, was een Lotus 7.

“Helaas ben ik echt te groot om in een Lotus 7 te rijden, dus kocht ik een Rejo MKIV uit 1959 en begon op een ernstige manier te racen,” zegt Gregory. “Er zijn een aantal overeenkomsten met deze auto en Lotus auto’s uit dezelfde tijd, vooral wat betreft de lichtheid. Daarna, in 2019, nam ik deel aan enduranceraces met een Lotus 15. Het was de eerste keer dat ik met dergelijke wagens reed. Ik heb er echt genoten en vond ze gewoon geweldig.”

Een Lotus 11 met geschiedenis

“In december 2021 hoorde ik tijdens een etentje dat er bij mij in de buurt een Lotus 11 uit 1956 te koop stond en die heb ik gekocht,” zegt Gregory. “Het was een van de eerste Lotus 11’s ooit gebouwd en hij scoorde goed in heel wat races. Deze Lotus is echt de moeite waard en staat in verschillende Lotusboeken. Hij won onder andere op Silverstone en Goodwood en had zelfs een internationale carrière tot 1960. Hij is in volledig originele staat, zelfs met de handgeschilderde badge en de originele aluminium carrosserie. Ik ben erg blij dat ik deze auto gevonden heb. Op dit moment wacht hij op transport naar Engeland omdat hij gerestaureerd moet worden. Het kan nog een jaar duren voordat hij weer kan racen.

De Noir et Blanc ervaring

De winkel Noir et Blanc is een echt Brussels begrip en dat al sinds 1933. Noir et Blanc biedt Hifi-systemen van de hoogste kwaliteit in verschillende luisterruimtes – waaronder The Record Room, The Music Room en The Lounge. Gregory, een expert in audiosystemen, is niet op zoek naar prestaties ten koste van alles, “maar naar de emotie die muziek kan oproepen. Het samenstellen van een high-fidelity installatie is een complex gebeuren. Wij nemen altijd de tijd om ons te informeren over de muzikale smaak van onze klanten, hun verwachtingen op het gebied van geluidsesthetiek, hun wensen op het gebied van integratie in hun dagelijkse omgeving en duizend andere belangrijke details.

Lotus Emira en KEF

“Natuurlijk was ik geïntrigeerd door de samenwerking tussen Lotus Emira en KEF,” zegt Gregory. “Ik had de kans om een paar maanden geleden in een Emira te rijden. Het is echt verbazingwekkend wat Lotus heeft gedaan met deze auto. Hij is erg comfortabel en het is natuurlijk geweldig om twee iconische Britse merken te zien samenwerken – met Lotus en het KEF-geluidssysteem.”

KEF
https://nl.kef.com/
www.facebook.com/KEFNederland
www.instagram.com/kef.e
https://twitter.com/KEFAudio
www.linkedin.com/company/kef

Noir et Blanc
Charleroise Steenweg 154, 1060 Sint-Gillis
+32 2 538 44 51
www.noir-et-blanc.com
www.facebook.com/noiretblanc.hifi
www.instagram.com/noiretblanc.hifi