Grenzeloos rijcomfort - FLYER stelt op Eurobike de nieuwe Gotour voor

Grenzeloos rijcomfort – FLYER stelt op Eurobike de nieuwe Gotour voor

Huttwil/Frankfurt, 13 juli 2022: Met de nieuwe FLYER Gotour stelt de e-bike pionier uit Zwitserland de perfecte e-bike voor elke dag voor. De hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen zorgen voor ontspannend en comfortabel fietsen op alle wegen. Met zijn sterke motor- en accuprestaties en uitgerust met de nieuwste technologieën voor e-bikes is de Gotour de ideale metgezel voor allerlei tochten.

De moderne e-bike voor iedereen, voor elke dag

“Bij de ontwikkeling van deze toer- en trekkingfiets stonden comfort, alledaags gebruiksgemak en design centraal”, zegt Product Manager van FLYER Philipp Suter. “Op de Gotour is het moeiteloos genieten en ontdekken tijdens lange tochten. En de e-bike is ook praktisch voor elke dag, zoals om naar het werk te rijden of om boodschappen te doen.”

De rechte zitpositie, de door FLYER zelf ontwikkelde in hoek verstelbare cockpit en het comfortabele zadel garanderen een aangenaam rijcomfort. Met zijn dikke banden biedt de Gotour ook voldoende veiligheid op onverharde wegen en bospaden. De sterke Performance Line Cx-motor van Bosch met 750 Wh-accu levert power en energie voor talloze uren op de fiets. Het heldere FLYER-licht met de grote lichtbundel van 100 lux en het kenmerkende led-dagrijlicht verzekeren veilig rijden zowel overdag als ‘s nachts.

De e-bike is geschikt voor kinderzitjes en de bagagedrager is goedgekeurd voor een belasting tot 27 kg. De Gotour leent zich dus ook uitstekend als fiets voor gezinnen of reizigers.

FLYER biedt de Gotour aan in zes modelvarianten en drie frametypes (Comfort, Mixed en Gents). De e-bike is ook verkrijgbaar in een crossover-variant met bijzonder dikke banden voor alle terreinen en in een sportieve versie zonder bagagedrager. Voor de aandrijving kunnen klanten kiezen tussen naafversnellingen met riemaandrijving van Enviolo of derailleurs van Shimano.

De drie aantrekkelijke framekleuren Frosty Sage, Enzian Blue en Cold Anthracite laten het moderne, nieuwe ontwerp nog beter tot zijn recht komen.

Nieuws ABS-systeem van Bosch voor meer veiligheid

Voor extra veiligheid kan de Gotour worden uitgerust met het nieuwste antiblokkeersysteem (ABS) van Bosch. Het ABS Touring-systeem van Bosch is speciaal ontwikkeld voor toerfietsen. Het ondersteunt het remproces optimaal en maakt gelijktijdig remmen met de voor- en achterremmen mogelijk. De fietser blijft ook bij spontane remmanoeuvres veilig en beheerst in het zadel zitten, zodat het zelfs op glad asfalt of grind ontspannen rijden is.

FLYER stelt de Gotour voor het eerst voor op Eurobike in Frankfurt (FLYER-stand hal 12.0/C12).

Pioniersgeest, Zwitserse precisie en het streven naar topkwaliteit vormden de basis waarop begin jaren 90 FLYER werd opgericht. Gebruikmakend van de ervaring en vakkennis die in dertig jaar binnen het bedrijf is opgebouwd, produceren nu zo'n driehonderd medewerkers in Huttwil, in het hart van Zwitserland, dagelijks tot vierhonderd hoogwaardige e-bikes. Of het nu is voor dagelijks gebruik, ontspannen fietstochten of spectaculaire ritten door de bergen: FLYER biedt voor ieder terrein en elk seizoen een passende e-bike. Met baanbrekende innovaties die bepalend zijn geweest voor de evolutie van de elektrische fiets, is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in Zwitserland. In Duitsland, Oostenrijk en Nederland is FLYER met dochterondernemingen vertegenwoordigd, in Frankrijk en Italië heeft het eigen verkooporganisaties.