FLYER e-MTB Uproc X wint de Design & Innovation Award 2022

FLYER e-MTB Uproc X wint de Design & Innovation Award 2022

Geconcentreerde kracht, uitstekende klimeigenschappen en grote energiereserves – FLYER e-MTB Uproc X wint de

Design & Innovation Award 2022

Huttwil, 20 januari 2022: Met de FLYER e-mountainbike Uproc X wint FLYER de gerenommeerde Design & Innovation Award 2022. Deze onderscheiding van de fietsindustrie geldt als kwaliteitskeurmerk en maatstaf voor topproducten. FLYER wint met het nieuwe topmodel voor de tweede keer op rij de prijs in de categorie e-mountainbikes. De Uproc X is ontwikkeld door de Zwitserse e-bike-pioniers om grenzen in de bergen en op trails te verleggen. De vakjury was vol lof over de uitstekende klimeigenschappen, het innovatieve frame, de krachtige Panasonic-motor en de intelligente FIT e-bike-technologie.

"Met de Uproc X heeft FLYER een nieuwe formule voor de moderne klimmachine uitgevonden: Door de doordachte geometrie plaatst de Uproc X de fietser in de perfecte positie op de e-mountainbike om iedere steile hellingen te kunnen beklimmen. De krachtige Panasonic GX Ultimate-motor levert moeiteloos kracht om de FLYER in een niet te stuiten tempo elke berg op te krijgen, maar kan daarbij tegelijkertijd in de slimme automatische modus zijn 95 Nm koppel op subtiele wijze inzetten. FLYER combineert het innovatieve motorsysteem met het FIT 2.0-systeem die uitblinkt met zijn hoge connectiviteit en digitale features", zo luidt het oordeel van de jury.

Daarnaast heeft de Uproc X de experts overtuigd met zijn innovatieve carbonframe. Met een geraffineerde bevestiging is een stevige montage van de grote 750-Wh-accu mogelijk en kan deze tegelijkertijd ook nog eens eenvoudig worden verwijderd. De jury ziet verdere pluspunten in de geïntegreerde MonkeyLink-interfaces voor de eenvoudige montage van verlichting en in de geslaagde integratie van de Panasonic-motor. Getest werd het model FLYER Uproc X 9.50.

“Wij zijn erg blij met de prijs voor de Uproc X. We hebben een nieuw carbonframe ontwikkeld voor deze krachtige fiets en de geometrie tot in het kleinste detail uitgebalanceerd. Het was belangrijk voor ons dat de fiets op elke trail echt leuk was om op te rijden. De jury voor de Design & Innovation Award heeft nu op indrukwekkende wijze bevestigd dat ons projectteam een ​​perfecte trailbike heeft gecreëerd", zegt FLYER Product Manager Philipp Suter.

Premium e-MTB met innovatieve details

De vierpuntsvering met 150mm veerweg, carbon hevelsysteem, groot gedimensioneerde industrielagers en specifiek afgestemde schokdempers zorgen bij deze Performance e-MTB voor controle, veiligheid en tegelijkertijd veel bewegingsvrijheid in het terrein. Dankzij de Panasonic GX Ultimate Pro Fit aandrijving met 95 Nm koppel en 600 Watt piekvermogen levert de Uproc X meer dan voldoende stuwkracht voor de steilste beklimmingen. De accu van 750 Wh levert veel energie voor lange tochten. De accubevestiging met bout garandeert een absoluut trillingsvrije bevestiging van de volledig geïntegreerde accu en maakt het mogelijk deze eenvoudig te verwijderen. De topmodellen vallen op met een volledig geïntegreerde stuurpen-/stuureenheid. Alle modellen beschikken over een MonkeyLink-interface waarop eenvoudig een voorlamp kan worden aangesloten. Het Mixed wheel-concept met 29 inch voor- en 27.5 inch achterwiel maakt een superieur rolgedrag, veel grip en maximale wendbaarheid mogelijk.

Nieuwe FIT 2.0 technologie – intelligente systeemintegratie en afstemming op individuele behoeften tijdens het rijden

De FIT 2.0 systeemintegratie maakt een intuïtieve bediening en slimme functies mogelijk, zoals de individuele aanpassing van de rijmodi of GPS-navigatie. Ook nieuw is de “boost-functie”. Hiermee kan de motor op elk ondersteuningsniveau kortstondig naar de turbomodus worden geschakeld om bijvoorbeeld een steile helling te overwinnen. Het eenvoudig verwisselbare display kan te allen tijde worden vervangen door een grotere uitvoering.

De FLYER Uproc X is vanaf zomer 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde dealers in vier uitvoeringen en twee kleuren (catalogusprijs vanaf 5.449 EURO).