Een modern landhuis met een authentiek
thuisgevoel

Na hun carrière besloten Karin en Alain om het droomhuis te bouwen dat al bijna twintig jaar in hun gedachten sluimerde. Om hun woondroom te realiseren, kozen ze resoluut voor de totaalaanpak van Bouw-iD. Vandaag genieten ze comfortabel van hun pensioen in een modern en praktisch landhuis dat perfect is afgestemd op hun noden. Laat je inspireren door deze tijdloze realisatie.

Waarom Karin & Alain kozen voor Bouw-iD
“De voornaamste reden waarom we voor Bouw-iD hebben gekozen? Omdat we de realisaties op de website stuk voor stuk pareltjes vonden”, verklappen Karin en Alain. “Ook de verkennende gesprekken met zaakvoerder Guy hebben bij ons een gevoel van vertrouwen nagelaten. Daarbovenop was het een bewuste keuze om samen te werken met een totaalaannemer”.

“Destijds hebben we al eens een bouwproject laten realiseren. Toen hebben we alles zelf geregeld in samenspraak met een architect. Dat heeft ons zoveel kopzorgen en tijdverlies opgeleverd dat we daarna gezegd hebben: dit doen we nooit meer op deze manier. Door nu voor Bouw-iD te kiezen als bouwpartner, hebben we voor gemoedsrust gekozen en die ook gekregen.”

Dit stond (onder meer) op hun verlanglijstje
“Omdat we er 20 jaar hebben over nagedacht, hadden we een goed idee van wat we precies wilden”, vertelt Karin. Dat zou een modern landhuis worden: een rechthoekig gebouw met aan de tuinzijde een volume met een rieten dak en daarrond een houten constructie. Plus aan de achterzijde een handige mudroom. “Wat een gemak. Elk huis zou er een moeten hebben”, aldus Alain.

Ook op het verlanglijstje: natuurlijke materialen, een echte stoomoven en buitenramen die laag aansluiten op het terras. “Het was onze wens dat de woning voor het bouwverlof klaar zou zijn. Dat is ook gelukt. In de laatste fase hebben Bouw-iD en de aannemers alles gegeven om de deadline te halen. Daardoor was ons huis voor 99% klaar toen we erin trokken”, blikken ze terug.

Een vlotte en flexibele samenwerking
“Voor het ontwerp had ik zelf een architect met een bepaalde stijl voor ogen”, verduidelijkt Alain. “Dat was geen probleem. Ook de aannemer mocht ik zelf kiezen. Wij hebben dus de eerste stapjes gedaan, daarna nam Bouw-iD de volledige werfopvolging en uitvoering voor haar rekening. Van de keuken en de badkamer tot de vloeren en het vast meubilair in de woonkamer.”

“De samenwerking met Bouw-iD was een voltreffer. Een sterk punt was dat er altijd snel werd ingespeeld op onze behoeften. As we nog iets wilden bijsturen, kwam er altijd onmiddellijk een goed alternatief op tafel. Bovendien werkt Bouw-iD met ervaren onderaannemers. De communicatie en opvolging is daardoor altijd vlot en zonder misverstanden verlopen”, vult Karin aan.

Tijdwinst door persoonlijke begeleiding
“Bij onze keuzes voor de materialen, vloeren of meubelen werden we uitstekend begeleid”, herinnert Alain zich. “Dat is een van de voordelen van samenwerken met Bouw-iD: je moet het niet allemaal zelf uitzoeken. Zij weten wat je wil en loodsen je daardoor bijvoorbeeld naar een keukenbouwer die dat kan realiseren. Zo hoef je je maar één zaterdag vrij te maken en geen tien.”

De strak gelijnde keuken baadt in daglicht door grote ramen die een mooi uitzicht bieden op de weidse omgeving. Karin en Alain kozen hier voor marmer in zandkleur en trokken de lijn door naar de badkamer. Warme houttinten dompelen de woning onder in een huiselijke gezelligheid. De lichte vloertegels en het losse meubilair vullen het kleurenpalet harmonieus aan.

Samen nadenken en oplossingen vinden
“Bouwen kan best stressvol zijn”, bekent Karin. “Er kan altijd iets misgaan dat grote gevolgen heeft. Met Bouw-iD is alles zeer vlot verlopen. Het team, of het nu Magali, Peter of Jo was, heeft ons op elk moment zeer goed bijgestaan en dacht mee over onze vragen en verlangens”. “Zelfs als de uitdaging wat moeilijker was, hebben ze toch altijd een oplossing gevonden”, vult Alain aan.

Waarom geen zonnepanelen? “De woning is omgeven door hoge bomen, waardoor de opbrengst te laag was geweest”, legt hij uit. “Toch heeft ons huis een mooie energiescore, door o.m. een warmtepomp, hoogrendementsglas, dubbele isolatie en speciale raamprofielen. Onze energiekost is dus zeer beperkt. En bij warm weer genieten we van een koele, stabiele temperatuur”.

Een vlekkeloos verlopen bouwproces
“In elke bouwfase, van de ruwbouw tot de afwerking en oplevering, is er één gespecialiseerde contactpersoon die de opvolging doet. Stel je aan die persoon een vraag, dan krijg je bijna onmiddellijk antwoord. Kleine dingetjes zijn daardoor nooit uitgegroeid tot issues”, zegt Alain. Als je met een gerust gemoed wil bouwen: doe het dan met Bouw-iD”, vat hij het kort samen.

“Stel dat we morgen opnieuw bouwen, maken we precies dezelfde keuzes. Het was een perfecte match. Nog elke dag zeggen we tegen elkaar hoe blij we zijn met ons huis. We zouden er niets aan veranderen. Ik denk dat dat het beste bewijs is dat we lang genoeg hebben nagedacht over onze woning én dat Bouw-iD erin geslaagd is om onze droom te verwezenlijken”, besluit Karin.

Ook bouw- of renovatieplannen?
Met vakmanschap, integriteit en persoonlijke begeleiding. Daarmee maken we al meer dan tien jaar het verschil voor onze klanten. Denk jij ook aan bouwen of renoveren? Ook voor jouw project gaan we resoluut voor de perfectie. Surf snel naar bouw-id

Architect: Geert Vleeschouwe