CARPENTIER, Smart wood for nice places

Al meer dan 70 jaar bezielt een passie voor hout drie familiegeneraties houtexperts van het vooruitstrevende houtbedrijf Carpentier in Meulebeke. Carpentier zorgt o.a. voor al uw bewerkingen van hout, biedt diverse afwerkingskeuzes en legt zich toe op intelligente toepassingen. Kortom, wie om het even welk houtproject in gedachten heeft, denkt aan Carpentier, want bij Carpentier houden ze van ecologisch hout, voor binnen en buiten.

Aan het woord Heidi Carpentier:

Slimme systemen
“Naast duurzaamheid zetten wij heel sterk in op innovatie. Ons clipsysteem, een onzichtbaar plaatsingssysteem waardoor een wand, terras, gevel, omheining of poort nagelloos blijft, is erg populair. Enerzijds is de onzichtbaarheid van de methode een esthetisch pluspunt en aangezien vooraf een uitlijning gebeurt en de vakman niet moet gaan nagelen, zorgt het gebruiksgemak anderzijds ook voor een flinke tijdswinst. Onze handige IPad app visualiseert huizen, bijgebouwen en poorten”, legt Heidi enthousiast uit.

Carpentier Academy
“Met onze Carpentier Academy plannen wij regelmatig opleidingen voor tuinaanleggers. Wij zijn aanwezig in NOA outdoor living in Kruisem, waar we onlangs nog een training organiseerden en The Hive 2320 in Hoogstraten, twee unieke hubs waar verschillende merken in bijna dezelfde sfeer elkaar kruisbestuiven en een inspiratieplatform vormen”, vertelt Heidi gedreven.

Ruim gamma
“Hout is de grote liefde van de firma Carpentier en duurzaamheid, topkwaliteit, hoogwaardig design en eeuwige vernieuwing zitten bij ons in de vezels. Dat uit zich in een zeer gevarieerd en uitgebreid assortiment zowel indoor als outdoor: gevelbekleding, terrassen, plafonds, wanden, poorten, afsluitingen, zonweringen, houten bijgebouwen zoals poolhouses, tuinkantoren en tuinkamers, carports, terrasoverkappingen, houtskeletbouw, of anders gezegd al uw houtvraagstukken worden bij Carpentier beantwoord. Aan Stijn Peeters Landscaping, een van onze klanten, leverden we bijvoorbeeld een glooiende wand in thermisch behandelde bamboe, een van onze vele ecologische houtsoorten.”

Afwerking
“Carpentier heeft allerlei afwerkingsmogelijkheden om het hout van uw plafond, wand, gevelbekleding, bijgebouw, poort of omheining op duurzame wijze nog mooier te maken en te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Voorvergrijzen, borstelen, branden, oliën en beitsen, we doen het allemaal ” licht Heidi toe.

Klantgerichtheid
“Onze jarenlange ervaring en deskundigheid zijn uiteraard onze grote troeven. Het gaat bij ons niet om hout an sich, maar ook de afwerking. Wij zijn verticaal geïntegreerd. We hebben een eigen geavanceerd machinepark. Wij denken altijd mee met de klant en we werken ook op maat. Carpentier draagt klantgerichtheid immers hoog in het vaandel. Als familiebedrijf zitten wij absoluut niet in een ivoren toren, maar we staan permanent in nauw contact met onze klanten, vooral B2B, maar ook B2C, onze website en onze showroom bieden heel wat inspiratie. Carpentier is uw uitgelezen houtpartner voor in en rond het huis.

Wij blijven zelf ook altijd leergierig. We brengen uw plannen tot leven en we leggen daarbij de lat hoog. Problemen waar we zelf op stuiten, bij grotere bijgebouwen en in houtskeletbouw, lossen we op en we sijpelen die informatie door naar onze klanten en we updaten dan eveneens onze app”, merkt Heidi op.

Een hart voor hout
Carpentier focust op de kwaliteit en de belevingswaarde van hout. Hout is een natuurproduct met talrijke kwaliteiten, zoveel is duidelijk in de realisaties van Carpentier. Hout is veelzijdig, sterk, isolerend, herbruikbaar én mooi en elk ontwerp met hout heeft een warm en uniek karakter. Carpentier zorgt voor bewerkingen en afwerkingen. Carpentier is de perfecte keuze voor elk houtproject met een bijzondere uitstraling. Met grote aandacht voor duurzaamheid, voortdurend brainstormend over de ontwikkeling van innovatieve producten, met oog voor detail en perfectie en met persoonlijke service, ervaring, expertise en vakmanschap levert Carpentier dag in dag uit smart wood for nice places in België en daarbuiten zoals Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, wereldwijd.

www.carpentier.be

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: Stijn Peeters Landscaping