Canyon Bicycles trekt strategische investering aan van LRMR Ventures en SC Holdings cover

Canyon Bicycles trekt strategische investering aan van LRMR Ventures en SC Holdings

EditCanyon Bicycles trekt strategische investering aan van LRMR Ventures en SC Holdings

De investeringsinvesteringen van LRMR Ventures SC Holdings, de oprichting van Robert Kyncl tot bestuurder, zullen de aanwezigheid van Canyon in de VS helpen uitbreiden

KOBLENZ, DUITSLAND |

Canyon Bicycles GmbH ("Canyon"), globale oprichting op het gebied van direct-to-consumer fietsen in Koblenz, Duitsland, kondigt een strategische investering aan onder leiding van LRMR Ventures, het familiekantoor van wereldicoon LeBron James en Maverick Carter, en SC Holdings aan , een Amerikaanse private equity firma die zich richt op marktleidende merken.

Als fietsliefhebbers en fans van het merk Canyon, zullen de nieuwe projecten zich aansluiten bij de bestaande aandeelhouders van de onderneming, omvattende aandeelhouders Lambert ("GBL") en de oprichter van de onderneming, Roman Arnold, om de ambitieuze groeiplannen van Canyon in de VS te ondersteunen.

Roman Arnold zei: "wel we niet actief op zoek naar nieuwe investeerders, SC-team waren onmiddellijk onze missie oms meest inspirerende en innovatieve fietsbedrijf uit te bouwen. Hun passie voor wat we aan het bouwen zijn, maakt van hen belangrijke leden van ons team."

Canyon zal samenwerken met LRMR en SC om de winkel in de VS en in de categorie te vergroten, de merkbekendheid te vergroten en de beste online ervaring te bieden.

"Als fervent fietser en verhalenverteller ben ik enthousiast over de samenwerking met Canyon", zegt Maverick Carter. "De kwaliteit van de producten, de kracht van het Canyon en het unieke ontwerpmodel, merk veel mogelijkheden maken waar wij deel van uit willen maken."

Canyon bevindt zich op het kruispunt van vele maatschappelijke rugwinden, waaronder gezondheid en wellness, duurzame mobiliteit en online distributie. Het bedrijf blijft internationale aanwezigheid en traject als leider op het gebied van innovatie, technologie en prestaties in de fietsindustrie uitbreiden. De onderneming is oprichting in alle competitieve en recreatieve weg-, gravel-, berg- en stadsfiets disciplines. rechts richt Canyon zich op nieuwe groeigebieden door de uitbreiding van haar service aanbod en verdere ontwikkelingen op het gebied van e-bikes, stadsfietsen en connectiviteit.

oprichter/managing partner van SC Holdings Jason Steinon toe: "Cany is meer dan 20 jaar geleden in de wielersport en een pionier op het gebied van direct-to-consumer e-commerce. Van professionals in de tour tot alledaagse renners op praktijken en trails over de hele wereld, de impact van Canyon op en cultuur is overal zichtbaar. We zijn vereerd om samen te werken met Canyon, GBL en LRMR, en enthousiast om te helpen bij het benutten van de groeimogelijkheden in de VS."

In samenwerking met professionele teams en superstars zoals Mathieu van der Poel, Jan Frodeno en Fabio Wibmer, ontwikkelt Canyon de nieuwste technologieën voor de top van de sport en integreert deze in fietsen voor de consumenten. De onderneming zet zich in voor de ondersteuning van atleten aan de basis en voor het stimuleren van nieuwe rijgemeenschappen.

versterkt versterkte Canyon zijn digitale capaciteiten door Robert Kyncl, Chief Business Officer bij YouTube, tot lid van de raad van bestuur.

Baird trad op als financieel adviseur bij deze transactie.

Over Canyon

Canyon is één van de meest inspirerende en innovatieve fietsmerken ter wereld. Begonnen in de garage van oprichter Roman Arnold, is Canyon uitgegroeid tot 's werelds grootste fabrikant van racefietsen, mountainbikes, triatlonfietsen en stadsfietsen.

Wij werken samen met de beste atleten ter wereld en hebben de reputatie fietsen te bouwen met de modernste materialen en technologie rondom een ​​geraffineerd, onderscheidend en intelligent design. Canyon is gedurfd, competitief en gedreven om prestaties continu te verbeteren.

Maar Canyon is ook gecommitteerd aan het openstellen en laten groeien van de eenvoudige fietsgemeenschap. "Inspire to Ride" weergegeven, hoe het merk ontworpen, de kracht van het fietsen bij iedereen bekend te maken.

Canyon neemt zijn de planeet serieus, met een onmiddellijke focus op het verminderen van onze voetafdruk en verantwoord in.

Canyon producten zijn exclusief online verkrijgbaar op www.canyon.com

Over GroupeBruxelles Lambert

Groep Brussel Lambert ("GBL") is een investeringsholding, die zestig jaar op de beurs is en eind maart 2022 een netto-actiefwaarde van EUR 21,3 miljard dollar. GBL is een duurzame belegger in Europa, gericht op een stabiele en solidaire familiale aandeelhoudersbasis. GBL is zowel een verantwoordelijke onderneming als een verantwoordelijke belegger en de ESG-factoren als onlosmakelijk verbonden met de waardecreatie.

GBL streeft naar het aanhouden van een gediversifieerde kwaliteitsvolle portefeuille van beursgenoteerde en private activa, via Sienna, het platform van de groep voor alternatieve beleggingen, gevormd uit wereldomvattende ondernemingen die leider zijn in hun sector en waarin ze bijdragen tot de waardecreatie door een actieve professionele belegger te zijn.

GBL streeft naar een betekenisvolle groei door haar aandelen een aantrekkelijk rendement te bieden, via een combinatie van groei van de netto-inventariswaarde, een duurzaam dividend en van eigen aandelen.

GBL wordt genoteerd op Euronext Brussels (Ticker: GBLB BB; ISIN-code: BE0003797140) is opgenomen in de BEL20-index. www.gbl.be

Meer dan LRMR-ondernemingen

LRMR Ventures, gevestigd in Akron, Ohio, is het thuiskantoor van LeBron James en Maverick Carter dat hun portefeuille van projecten, partnerschappen, investeringen en andere zakelijke ondernemingen. Opgericht in 2006, LRMR faciliteert alle facetten van het bedrijfsleven van branding, marketing en communicatie tot human resources, financiën en andere diensten voor haar interne bedrijven.

Meer dan SC Holdings

SC Holdings is een private equity en strategisch adviesbureau met eenvoudige ervaring in het opbouwen van bedrijven en het uitvoeren van transacties. SC wordt geleide door ondernemers, hanteert een operator-gedreven aanpak voor partnerschappen en gaat er prat op echte bedrijven.