Alle details tot in de puntjes afgewerkt

Een perfecte afwerking met veel oog voor detail kenmerken HIGH-END INTERIORS. Steven Van de Velde ging graag aan de slag voor een eigenaar die in de Antwerp Tower een casco appartement kocht en dat exclusief wou aankleden. Het resultaat is fantastisch, tot grote tevredenheid van de eigenaar en de ontwerper.

Als je het appartement binnengaat, wordt je blik onmiddellijk naar buiten getrokken. Vanop de veertiende verdieping in de Antwerp Tower heb je een schitterend zicht op de levendige Antwerpse binnenstad. Grote glaspartijen aan twee zijden reiken van het plafond tot de vloer. Het is een zonnige namiddag en dat levert een scherp beeld op. Fijn is ook dat de zon voor extra warmte en veel daglicht zorgt. Al even indrukwekkend is het interieur. Hiervoor zorgde HIGH-END INTERIORS, een bedrijf uit Lokeren dat in heel Vlaanderen exclusieve projecten neerzet. Zaakvoerder is Steven Van de Velde. Hij heeft veel technische bagage en volgde tal van opleidingen om zich verder te specialiseren.

Totaalproject

De bewoonbare oppervlakte van het appartement is 130 m². Het heeft drie slaapkamers en twee badkamers. Er zijn ook twee terrassen. Een daarvan paalt aan de open keuken, het tweede terras ligt tussen de leefruimte en de masterbedroom. Vanuit vier ruimtes kan je op dit terras. “De eigenaar kocht het appartement voor de uitstekende ligging en de zuidgerichte oriëntatie. Bouwonderneming Matexi leverde het casco op, de ruwbouw was er dus. Ik werkte al eerder voor de eigenaar. De vraag om dit schitterend gelegen appartement een mooi interieur te geven, was dan ook heel leuk en een boeiende uitdaging”, zegt Steven Van de Velde. Het ging om een totaalproject waarbij HIGH-END INTERIORS het hele project aanstuurde en uitwerkte. Steven Van de Velde zorgde voor de contacten met zijn partners zoals de schrijnwerker, een loodgieter, enzovoort. Op die manier had de eigenaar maar één aanspreekpunt. Dit is één van de sterktes van HIGH-END INTERIORS. Het bedrijf werd zestien jaar geleden opgericht en groeide uit tot afwerkingsbedrijf in het hogere segment. Kwaliteit en een uitstekende service zijn kernwoorden. Ook passie voor het beroep en een streven naar perfectie, behoren tot de fundamentele pijlers van het bedrijf. HIGH-END INTERIORS werkt voor particulieren, maar ook voor heel wat architecten die voor hun klanten een beroep doen op hen.

Perfecte afwerking

De eigenaar en Steven Van de Velde vonden elkaar ook in hun ambitie om naar een exclusieve aanpak te streven met veel oog voor detail. “De eigenaar wou allesbehalve een alledaagse aanpak. We opteerden voor een vloer met microtopping en een afwerking met notelaar. Dat komt in het hele appartement terug en zorgt voor symbiose.” Her en der is er decoratie met Scandinavisch rendiermos. Het zijn kleine blaadjes die een kluwen vormen en die je in het bedrijf dat dit plaatst, in achttien kleuren kan vinden. In het appartement is er voor ecru en blauw gekozen, kleuren die je in het hele appartement terugvindt. Er is bijvoorbeeld een grote spiegel met verlichting die omlijst is met blauw rendiermos. “Blauw is in dit appartement een favoriete kleur van de eigenaar”, vertelt Steven Van de Velde. Het is een kleur die je zowat overal terugvindt, ook in accessoires. Zo heeft de open keuken blauw gelakte componenten.

Creatief met microtopping

De eigenaar had aanvankelijk een parketvloer voor ogen, maar veranderde van mening toen Steven Van de Velde hem liet zien wat microtopping als resultaat gaf. “Dit materiaal past echt wel beter bij dit project, maar de eigenaar kende het niet zo goed. Ik kon hem overtuigen en hij is opgetogen met het resultaat. Er werd gekozen voor een witte tint. Er zijn met microtopping standaard 29 kleuren beschikbaar, daarin kan je gradaties aanbrengen. Zo kan je echt kleuren op maat maken, er zijn honderden mogelijkheden. Het aanbrengen van de laag is behoorlijk arbeidsintensief.” Op de chape werd een net gelegd en daarop kwam een primer. Daarna volgden er verschillende smeerbeurten met een pleisterspaan. “De eerste laag laat je een dag drogen en schuur je dan op. Daarop komt een volgende laag. Dat doe je tot er vijf lagen zijn. In het begin is de korrel eerder grof, maar die wordt steeds fijner. Daarna volgen er nog drie vernislagen. In totaal zijn er dus acht lagen, toch gaat het slechts om drie millimeter dikte.” Microtopping oogt heel egaal, maar als je goed kijkt is er af en toe nog iets van de structuur te zien. “Dat is net de techniek van microtopping. Je kan er heel creatief mee omspringen. De klant wilde zo min mogelijk tekening, daar hielden we uiteraard rekening mee. Maar je kan ook kiezen voor veel tekening.” In het appartement ligt vloerverwarming, microtopping is daar prima voor geschikt omdat het slechts om drie millimeter dikte gaat.

Visuele toppers

In het appartement werd verder geopteerd voor nog een lichte kleur: transparant white Z 005 van Boss Paints. Dit is de kleur van alle muren, plafonds, deuren en plinten. Het vormt in combinatie met de lichte vloer een heel mooi harmonieus geheel. Ook hier kwam technische expertise bij kijken. De muren en plafonds bestaan uit gipsplaat. Daarop kwamen twee lagen spuitplamuur met tussenschuren. Dan werd een voorstrijkmiddel aangebracht dat ook werd opgeschuurd. De volgende laag is een onzichtbaar effen vlies. Daarop werden twee lagen verf Z 005 gespoten, met ook tussenschuren. “Dit is qua afwerking en gladheid de top. Het is een heel vlak resultaat, zonder golvingen of structuur. Zo krijg je een heel fijn visueel effect.” Opvallend zijn ook de aluminium plinten van Bminus die volledig in de muur ingewerkt zijn en dezelfde kleur hebben. Ze zijn mee gespoten met de muren.

Levendige aders

In de badkamers en de keuken is gewerkt met marmer. De tekening van deze natuursteen loopt telkens door. Dat vergt heel wat behendigheid bij het zagen van het materiaal, maar het is vooral een mooie eyecatcher. De aders van het marmer en de notelaar zorgen voor een warme en levendige toets. In de badkamer voor de ouders ligt er in de twee rechthoekige lavabo’s een schuin stuk marmer, een geslaagde esthetische keuze. Het schuin aflopende blad kan eventueel verwijderd worden. De glazen wand van de regendouche heeft een blauwe tint. In de kinderbadkamer is hiervoor voor brons gekozen. De stopcontacten en cirkelvormige schakelaars in de badkamers zijn volledig ingewerkt. De schakelaars vallen amper op omdat ze ook met hetzelfde materiaal als de wand bekleed zijn. Leuk detail: in de kinderbadkamer heeft de marmeren schakelaar een fijne omcirkeling van notelaarhout. Het geeft een mooi stilistisch effect. Ook de aluminium deurkaders van Bminus zijn volledig ingewerkt.

Verticale elementen

In de leefruimte staan verticale verlichtingselementen. Ook de boxen van de televisie zijn in fijne, rechtopstaande elementen verwerkt. De televisie zelf zit achter een decoratief scherm uit hout en metaal dat op de grond staat. De boxen zijn op dezelfde manier afgewerkt. Met afstandsbediening klapt het scherm open en wordt het televisietoestel omhoog gelift zodat het op ooghoogte hangt. De tv en boxen zijn van Bang & Olufsen.
Het leefgedeelte kan afgesloten worden met een glazen deur van Rimadesio waarop een verticaal zwart metalen raster is aangebracht. Diezelfde afwerking zien we terug in de kledingkasten: de maatkasten zijn ook opgebouwd met zwart metaal en glas. De combinatie met het notelaarhout is bijzonder geslaagd. Als je de kast opent, is er ingewerkte led-verlichting. De wanden van de kast zijn ook bekleed met microtopping: het is een materiaal dat heel veel toepassingen mogelijk maakt.

Comfort verzekerd

In het appartement voorzag Steven Van de Velde geautomatiseerde lamellen. In het nachtgedeelte ligt luxe tapijt van Ora Pro Nobis, gekend om luxueus Belgisch handwerk met natuurlijke materialen. Het heeft ook een ondertapijt en vloerverwarming, het voelt heel zacht en warm aan. De lichte tint vinden we ook hier terug. De eigenaar koos zelf de meubelen . Ook hier werd geopteerd voor lichte tinten voor de zetels en het tapijt. Het gaat om exclusieve design meubelen van Visionnaire, een Italiaans luxe meubelmerk dat gekend staat voor de combinatie van hedendaagse esthetiek en veel respect voor materialen. Ook de verlichting komt van Visionnaire. In de masterbedroom en in de badkamer voor de ouders gaat het om fijne lusters met stervormige elementen. Een aantal daarvan hebben een blauwe kleur.
In de leefruimte staat een Vespa 946 Christian Dior. Het is een schitterend ontwerp, zeldzaam want limited edition. De crème kleur past perfect in het interieur, de vormgeving ook. Het Italiaanse merk Vespa en het Parijse couturehuis sloegen de handen in elkaar. Beide ondernemingen werden opgericht in 1946 en vinden elkaar in het streven naar schoonheid, subtiele grafische lijnen, een gevoel van vrijheid en van ‘savoir vivre’ en ‘dolce vita’. Dit appartement ademt volledig deze sfeer uit.

Specialist in microtopping

HIGH-END INTERIORS is een erkende plaatser van microtopping. De techniek zorgt voor een heel stijlvol en exclusief resultaat. Microtopping kan toegepast worden op vloeren, chape, muren, hout, kasten, deuren, tafels, schrijnwerk, tegels, douches, gootstenen… Het kan ook buiten aangebracht worden. De laag is amper drie millimeter dik. Nog een pluspunt is dat je geen naden of voegen ziet, je kan dus grote oppervlakten in één geheel behandelen. Als je microtopping in verschillende ruimtes kan doortrekken, krijg je een mooi ruimtelijk effect. Vloerverwarming is perfect mogelijk. Microtopping bestaat uit een samenstelling van cement, beton, polymeer en pigment. Het kan gebruikt worden voor alle interieurstijlen. Omdat de techniek in verschillende lagen wordt aangebracht, is vakkennis en expertise essentieel. Deze knowhow heeft HIGH-END INTERIORS ruimschoots onder de knie.

www.high-end-interiors.be
Instagram: high.end.interiors

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: HIGH-END INTERIORS
Fotografie : Studio Vedette.