Wonen in Brussel als expat

Brussel telt zo veel verschillende facetten dat de stad onmogelijk in elke woorden te vatten valt. Dat is echter ook een van de charmes van de hoofdstad, die tot de meest multiculturele en kosmopolitische plaatsen ter wereld behoort. Expats die er neerstrijken voor enkele maanden of jaren, of zich er zelfs definitief willen vestigen, vinden dan ook ongetwijfeld een buurt die volledig aan hun wensen en verwachtingen beantwoordt. 

Jong, trendy en nieuwsgierig

Jonge singles die houden van nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen, kunnen hun hart ophalen in de wijken Sint-Goriks, Dansaert en Sint-Katelijne in het historische centrum van Brussel. Hier vind je bekende internationale namen naast trendy en chique Belgische merken. Het nachtleven bruist er volop, met zowel volkse als hippe bars en restaurants waar iedereen iedereen ontmoet.

Wonen kan er in leuke appartementen in Haussmannstijl in de Dansaertstraat. Of even verderop in de nieuwe gebouwen aan de oever van het kanaal, waar de oude industriële wijk omgevormd is tot een trendy, alternatieve en duurzame buurt met ruimte voor hedendaagse kunst en streetart. 

Liefhebbers van culturele kruisbestuiving

Iets ten zuidoosten van het centrum kan in Elsene net zo goed gefeest worden. De gemeente biedt echter ook culturele en onderwijsinstellingen en voldoende mogelijkheden om professioneel aan de slag te gaan. 

In de vrolijke en bijzonder levendige universiteitswijk met zijn vele handelszaken wonen tal van studenten, die er typisch Brusselse appartementen en huizen delen in de straten rond de oude begraafplaats van Elsene en de Boondaalsesteenweg. 

Die laatste leidt overigens recht naar het Flageyplein, hét symbool voor Brussels unieke vermogen om op het eerste gezicht onverenigbare werelden perfect te laten samengaan. Hier vind je immers een bonte mengeling van buurtbewoners die hun boodschappen doen op de markt, kunststudenten aan ‘La Cambre’ en hipsters die over hun projecten praten of druk in de weer zijn op hun computer in een van de trendy bars in de buurt. En dan vergeten we nog de bezoekers van ‘Flagey’ zelf, het voormalige radiogebouw dat vandaag een superdynamische culturele instelling is geworden. Diezelfde mengeling van stijlen vinden we ook terug als we via de Elsensesteenweg richting de straten rond het Sint-Bonifaasplein trekken. 

De woongelegenheden in Elsene zijn al even divers en variëren van studentenhuisvesting en charmante kleine woningen tot sublieme herenhuizen in art-nouveaustijl aan de Vijvers van Elsene en de Abdij Ter Kameren. 

Professionals op zoek naar privacy en levenskwaliteit

Zoals de naam al aangeeft, zijn in de Europese Wijk de Europese instellingen gevestigd, naast tal van ambassades en gebouwen waar lobbygroepen en expats afkomstig uit de hele wereld aan de slag zijn in de meest uiteenlopende sectoren. Hier is alles voorhanden om professionele activiteiten te combineren met een leefomgeving van absolute topklasse. Het Leopoldpark en het Jubelpark zijn perfect om ’s ochtends te joggen of een bezoek te brengen aan de interessante musea die er gevestigd zijn, en op de terrasjes aan het Luxemburgplein wordt geluncht en geklonken in alle mogelijke talen. 

In de gemeente Etterbeek biedt de buurt rond de Ambiorixsquare, de Maria-Louizasquare en het Schumanplein interessante oplossingen voor wie zich tijdelijk of definitief in Brussel wil vestigen. In dit deel van de stad vind je appartementen met extra services en karaktervolle woningen dicht bij de eerder genoemde werklocaties en de internationale scholen van de Europese Wijk. 

Gegoede gezinnen die rust en karakter wensen

Expats die samen met hun gezin voor lange tijd naar de Belgische hoofdstad trekken, zijn vaak op zoek naar een rustige en groene omgeving, die tegelijk over heel wat charme beschikt. Gemeentes als Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe zijn op dat vlak ideaal. Je vindt er immers luxueuze villa’s en prachtige panden omringd door grote tuinen. 

Deze wijken bieden het perfecte compromis tussen de stad en het platteland, beschikken over enorme groenzones (Ter Kamerenbos, Zoniënwoud, Mellaertsvijvers, Parmentierpark …), zwembaden, schaatsbanen, sportcentra en tal van handelszaken of grote shoppingcentra zoals Woluwe Shopping Center.

Doe een beroep op een specialist

Wat je profiel of lifestyle ook is, denk eraan een beroep te doen op een vastgoedmakelaar die de stad op zijn of haar duimpje kent en over de nodige ervaring beschikt om je een oplossing voor te stellen die perfect aansluit bij je behoeften.

www.engelvoelkers.com