Spaanse Costa’s ongekend populair voor tweede verblijf

Spaanse Costa’s ongekend populair voor tweede verblijf

Costa Blanca geliefd voor tweede verblijf in Spanje

Misschien is dit het moment om te investeren in Spaans vastgoed.

De Belgen gaan graag op vakantie naar Spanje. Velen hebben een zwak voor de Costa Blanca, in de provincie Alicante. In 2020 kochten 2.105 Belgen er een tweede woning. Dit is een stijging van maar liefst 425% sinds 2010. e Belgen zijn verantwoordelijk voor 14% van de vastgoedaankopen door buitenlanders aan de Costa Blanca. Enkel de Britten doen het ‘beter’, al is er een daling van meer dan 30% als gevolg van de Brexit. Tijdens de coronapandemie daalde het aantal aankopen door Belgen slechts met 13%, wat de kleinste daling is van alle nationaliteiten.

Lees verder

Uitnodiging Second Home Expo in Flanders Expo

Wij staan in de startblokken om 8 t/m 10 oktober 2021 terug te keren naar Flanders Expo Gent. Vol enthousiasme, met een gevarieerd aanbod aan exposanten uit binnen- en buitenland en uiteraard met een goed gevuld seminarieprogramma.

Registreer 2 gratis tickets

Op zoek naar een nieuwbouw-project in binnen- of buitenland?

Ben je op zoek naar een nieuwbouwproject in binnen- of buitenland. Dan hebben we goed nieuws! Het is namelijk mogelijk om binnen ons aanbod vakantiewoningen te filteren op nieuwbouwprojecten.

Bekijk alle nieuwbouwprojecten

Belastingen bij verhuur van je tweede woning in Spanje

Als je eigenaar bent van een (tweede) woning in Spanje en die verhuurt, ben je verplicht om dit aan te geven bij de belastingen. Hierbij moet je rekening houden met een aantal regels. Een beknopt overzicht!In Spanje geldt er een “brengplicht” van belastinggeld. Dit betekent dat de Spaanse fiscus ervan uitgaat dat je zelf weet waarvoor je belastingen moeten betalen.

Lees meer