Oscar V

Niets fijner dan in een exclusieve woning, gemaakt op maat van uw eigen wensen, te genieten van het leven. Alles in uw droomvilla volgens uw eigen verlangens gebouwd door specialisten met de beste materialen. Oscar V wil u graag helpen die droom te realiseren.

Van bij de eerste tot de laatste stap begeleiden ze de klant bij de realisatie van dit totaalconcept. Die professionele begeleiding bij het waarmaken van zowel uw droomexterieur als -interieur is hun vak. Van bij de ontwerpfase tot en met de oplevering staat de klant voorop. Uw woonwensen en comfort komen altijd op de eerste plaats. Of het nu gaat om een exclusief landelijk of modern villabouwproject of een totaalrenovatie.

Heerlijk genieten in de zon in uw tuin met de fluitende vogels op de achtergrond. Chillen in een warm bad op een koude winterdag in de badkamer die u zelf heeft bedacht. Of gewoon gezellig tafelen met vrienden in de rust van het salon dat voor u werd uitgetekend. Als dromen plots werkelijkheid worden krijgt het leven zo nog meer kleur. Caroline Michiels van Oscar V geeft tekst en uitleg.

“Kiezen voor een totaalconcept betekent dat wij alles uitwerken en coördineren van ontwerp tot oplevering. Zo houden wij al van bij het ontwerp van de villa rekening met het interieur. Daarbij denk ik aan maatkasten, de positionering van de meubels en dergelijke. Het ontwerp wordt daarna verfijnd door onze interieurarchitecte. Daarbij wordt de klant tijdens het hele proces begeleid door onze vaste mensen die alle detailleringen kennen. Hierdoor klopt het totaalplaatje helemaal en komt de ‘Oscar V’-stijl helemaal tot zijn recht.”

Gedetailleerde offerte als basis

“Tijdens het eerste kennismakingsgesprek met de klant luisteren we vooral naar de bouwplannen. Wat zijn de wensen en verwachtingen, welke stijl heeft hij voor ogen en welke ruimtes in zijn huis zijn belangrijk. Ook wordt er gekeken wat mogelijk is op de beschikbare grond. Aansluitend wordt de werking van Oscar V geduid: hoe verloopt het hele proces. Daarbij laten we graag enkele van onze ontwerpen en realisaties zien.”

“Zodra de klant aangeeft met ons in zee te gaan,
plannen we een ontwerpbespreking met de architect. Die maakt een voorontwerp dat een aantal keren wordt aangepast tot het helemaal op punt staat. Daarna gaan we de kosten calculeren. De klant krijgt een gedetailleerde offerte die met hem uitgebreid wordt overlopen. Indien er een akkoord gevonden wordt, tekenen we een contract en wordt een bouwaanvraag ingediend. Het proces voltrekt zich verder: aan de klant stellen we de werfleider van het project voor die de bouw begint voor te bereiden. De interieurarchitecte start de ontwerpbesprekingen en begeleidt de klant met alle keuzes rond het interieur. Eens de bouwaanvraag goedgekeurd is, start de bouw en worden op geregelde tijdstippen werfvergaderingen met klant, architect en werfleider georganiseerd.”

Maximaal voldoen aan de wensen van de klant

“Door goed te luisteren naar zijn wensen zowel qua stijl, programma als budget willen we de klant maximaal bedienen. Deze aspecten moeten duidelijk zijn voor we een voorontwerp tekenen. Regelmatig samenkomen om het ontwerp helemaal naar de zin van de klant te maken vinden we een must. Hij moet als het ware verliefd worden op het ontwerp. Ook de begeleiding door de werfleider en de interieurarchitecte zijn primordiaal. De klant moet enkel zijn keuzes maken. Hij moet zonder zorgen zijn droomhuis zien groeien.”

“Met Oscar V bieden we villa’s met een exclusief karakter aan. Dat moet blijken uit het ontwerp van het huis en de manier waarop gebouwd wordt tot in de details, maar ook door het gebruik van tijdloze, authentieke materialen. Die moeten tot uiting komen in de uitstraling van het gebouw maar evenzeer in het esthetische karakter. Dat staat steeds ten dienste van het comfort en de luxe voor de gebruiker.”

“Het interieurontwerp wordt helemaal op maat van de klant uitgewerkt. Onze interieurarchitecte kiest samen met de klant  materialen zorgvuldig uit. Een huis moet vooral tijdloos zijn. Door het aantal materialen per ruimte te beperken creëren we extra rust. Meegaan met trends is voor ons zeker geen prioriteit. Daarom ook de keuze voor natuurlijke materialen die niet tijdgebonden zijn.”

Lichtinval maximaal benutten

“De oriëntatie van het perceel is steeds het uitgangspunt van waaruit de leefruimtes worden ingeplant. De leefkeuken zien we als het kloppend hart van de woning. Om de lichtinval te maximaliseren werken we altijd met hoge plafonds. Ook wordt een Oscar V-ontwerp gekenmerkt door doorkijkassen zodat je door de hele woning kan kijken. Het contact met de tuin is daarbij steeds een pluspunt. Verder kiezen we voor plafondhoge ramen om het natuurlijke licht zo veel mogelijk in de woning binnen te laten. Dat garandeert ook veel rust. Die wordt nog versterkt door

niet te veel verschillende materialen te gebruiken. Zo komt de natuursteen van de keuken vaak terug in badkamers.“

“Muren zijn vooral wit, enkel authentieke interieurstukken en mooie kunst zorgen voor bijkomende accenten. Natuurlijke materialen zoals eik en natuursteen voor maatkasten en tabletten in keuken en badkamers bezorgen het interieur een warm gevoel. Houten vloeren, een aangepaste aankleding met specifieke gordijnen en zetels in een natuurlijke stof dragen daartoe verder bij.”
“Anno 2021 zijn strakke en cleane interieurs niet meer aan de orde. Klanten die kiezen voor Oscar V willen juist iets anders. Ze zijn fan van tijdloze woningen die niet te landelijk zijn noch clean en strak. Ons bedrijf gaat voor woningen met een warm karakter voorzien van een hedendaagse toets. Door onze typische stijl komen klanten meestal bij ons voor een klassieke woning. Al ontwerpen wij ook moderne woningen.“

“Een landhuis is voor ons vooral een luxueuze, veelal ruimtelijke woning. Die moet zowel binnen als buiten één en dezelfde sfeer uitstralen. Onze villa’s houden daarbij steeds rekening met eisen als comfort, lichtinval, locatie, volume en open structuren. Dat blijft de basis waar we altijd op inzetten. Het is onze kwaliteitsgarantie die we hoog in het vaandel dragen.“

Oscar V zorgt ervoor dat u vanaf de zijlijn zonder veel zorgen uw woonwens kan realiseren. We zijn gespecialiseerd in luxe “volledig op maat van de klant” villabouw. Onze jarenlange ervaring en kennis zijn de basis voor de bouw van uw droomwoning. De klant staat daarbij altijd centraal. Een belofte die kan tellen.”

www.oscarv.be