Roger Dubuis lanceert Excalibur Sunrise Double Tourbillon

Met een intense zonsopkomst als inspiratie presenteert het Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis een nieuwe, energieke creatie. De Excalibur Sunrise Double Tourbillon is een symbiose van extravagant design en superieure techniek. Met sprankelende, kleurrijke edelstenen en een iconische dubbele tourbillon mechaniek is het assertieve horloge een ultiem toonbeeld van expressieve en moderne Hyper Horology™.

De imposante 45 mm kast, lunette en wijzers zijn uitgevoerd in 18 karaat roségoud. De gekartelde lunette, stervormige brug en flens zijn bezet met 108 baguette geslepen rode granaten, oranje spessartieten en gele saffieren voor een levendig kleurverloop. Naast een saffierglazen zichtbodem is het exclusieve horloge voorzien van een stijlvolle en comfortabele band van zwart kalfsleer.

Het geskeletteerde en ambachtelijk gedecoreerde uurwerk van het Haute Horlogerie model bestaat uit 319 onderdelen. De twee complexe flying tourbillons staan garant voor uiterste precisie. De tourbillon kooien van lichtgewicht titanium en gepolijst kobaltchroom zijn anti-magnetisch. Het innovatieve RD108SQ kaliber realiseert een indrukwekkende gangreserve van 72 uur.

De tourbillon in al zijn vormen is al meer dan 20 jaar het kloppend hart van Roger Dubuis. Het Maison heeft de Excalibur Sunrise Double Tourbillon volledig in de eigen Manufacturein Genève ontworpen en vervaardigd. Het spectaculaire horloge is een Limited Edition van slechts 8 exemplaren en draagt het prestigieuze en veeleisende ‘Poinçon de Genève’ keurmerk voor de uitzonderlijke kwaliteit en prestaties.

Prijs Roger Dubuis Excalibur Sunrise Double Tourbillon: € 407.500,-  www.rogerdubuis.com